Оксана Бучко

Влада Тернопільщини дурить тих, хто розраховує на допомогу

i067192s

Зясувати час відновлення електропостачання для жителів сіл Тернопільщини є неможливим завданням. Хоч обласна влада запевнила про роботу гарячих ліній, жодна із них не відповідає.

Це стосується номерів «Обленерго», рекомендованих прес-службою облдержадміністрації, які не є робочими. Спробувавши реагувати на конкретний випадок у селі Підзамочок Бучацького району, також не отримуємо відповіді на жодному із номерів Бучацького РЕМу – ні начальник, ні диспетчер, ні бухгалтер не беруть слухавки.

Після снігопаду 13 листопада пройшло два дні. У сам день заметілі в більшості сіл автоматично із світлом та водою зник ще й телефонний зв'язок. Тому жителі області могли навіть не намагатись дзвонити – ні стаціонарний, ні мобільний телефон не мав мережі. У більшості сіл – ситуація не змінилась досі.

- Три дні тому снігова заметіль застала мене у селі Вікно Гусятинського район, - пише у Facebook Василь Солтис. - Відразу десь за півгодини після початку заметілі у нас відключили світло. Разом зі світлом у триденній відключці опинилися Інтернет, вода у будинку та туалет. Вода зникла через те, що перестав працювати електронасос, а туалет – бо нема води.  Але це так – дрібниці життя. Є природна стихія, і всі розуміємо, що на її час треба перетерпіти певні незручності.  Але найгірше те, що пропав іще й телефонний зв’язок – стаціонарний та мобільний. І пропав не на кілька годин, а майже на три доби. Неділя – повністю відсутній телефонний зв’язок. У понеділок та вівторок вранці з трудами з найвищих кучугур снігу можна було відправляти смс-повідомлення. Тобто, зателефонувати на роботу і повідомити, куди ти пропав, вкрай складно. Але що там робота? А якщо хтось захворів і потрібно викликати швидку, що тоді робити? І після цього ще хтось буде говорити про “покращення” в країні?

 

Вибір читачів за тиждень

Відео