Тернополянка розповіла про легкий спосіб відмови від паління

zminy-v-organizmi

Ми часто кажемо фразу: «Все, кидаю палити!», але проходить деякий час, і ми знову повертаємося до цигарок. Потім знову намагаємося позбутися шкідливої звички, але не виходить, і так по колу. На редакційну пошту «ТЕРЕНу» прийшов лист від постійної читачки, яка розповіла свою історію.

"17 листопада – Всесвітній день відмови від паління. І я вирішила поділитися із усіма, хто намагається, намагався чи намагатиметься кинути палити. Я теж намагалася, багато разів, і у мене врешті вийшло. Палила я близько 4-х років і за цей час робила спроби залишити цю погану звичку більше 10 разів. Зазвичай, довше 1 дня не витримувала. Виправдовувала себе завжди тим, що як тільки перестану палити, то наберу вагу, або ж, що я і так собі багато в чому відмовляю, чому маю відмовляти і в цьому. Мені багато хто казав, ти ж дівчинка, не можна тобі такого, але ця фраза розвивала ще більший азарт. У мене виникали думки «ну і що, що я дівчинка, моє життя, що хочу, те і роблю»

Але одного разу мене спантеличила фраза близької мені людини, яка раніше нічого подібного не заявляла: «від тебе тхне, як від попільнички». Того дня я палила востаннє.

Але відмовилася я не через саму фразу, а через те, що насправді задумалася, я молода дівчина, і курю. Цигарки залишають багато наслідків: жовті зуби, нігті, шкіра обличчя, постійний кашель, ризик захворіти  онкологією, і, звичайно, неприємний запах.

І лише тоді я зрозуміла, чому раніше кинути палити не вдавалося. Я просто цього не хотіла. Адже, аби відмовитися від цієї звички, потрібно мати дуже сильну мотивацію і підтримку.

Перший день у мене не було ні «ломки», ні нервів, а ось на другий я зрозуміла, що таки залежна, правда поки що морально, а не фізично. І почала вживати наступних заходів: на 21 день (за даними психологів саме 21 день потрібно для формування звички) я вирішила відмовитися від вживання алкоголю. Адже науково доведено, що курець, який вирішив кинути палити, при вживанні навіть найменшої дози алкоголю відразу тягнеться за цигаркою. Окрім того, я постійно хотіла їсти, і для того, аби не набрати вагу, я вживала багато овочів, фруктів і води. Останню я пила літрами всюди і постійно.

Уже на другий день почала краще чути запахи, смак їжі, а через 4 дні перестала кашляти, моя шкіра почала відбілюватися, так, як і пальці.

Насправді відмовлятися від куріння не так важко, як нам усім здається, головне дійсно цього захотіти."

Вибір читачів за тиждень

Відео