Організаторів найбільшого тернопільського фестивалю підозрюють у махінаціях?

15107482_1212424438823409_2454659282366171918_n

В Тернополі триває голосування за кращі ініціативи, що фінансуватимуться за бюджетні кошти в рамках реалізації проекту «Громадський бюджет».

Проекти поділені на великі (до 1 млн.грн.) та малі (до 100 тис.грн.).

В номінації дороговартісних ініціатив тернополяни голосують за проект бюджетної підтримки фестивалю «Файне місто». За словами організаторів, які крім іншого, вкладають у фестиваль свої кошти, бюджетний мільйон вони використають на рекламу фестивалю по всій Україні, запрошуючи людей відвідати наше місто.

Проект фестивалю конкурує з іншими проектами в різних галузях життєдіяльності міста. От тільки конкуренція ця не зовсім чиста. Про це пишуть різні люди на своїх сторінках у соціальних мережах.

Якщо коротко, то організаторів підозрюють в підкупі тих, кого вони агітують голосувати за свій проект. Зокрема тим, хто проголосував та надасть підтвердження, пропонують квитки на фестиваль зі знижкою 20% (120 грн.).

«Зіткнувся з ситуацією, коли до мене, як члена номінаційного комітету проекту »Громадський бюджет«, звертаються тернополяни і просять висловити свою позицію та/або відреагувати на факти »підкупу« голосів, шляхом надання знижок на конкретну послугу взамін надання доказів (факту) голосування за конкретний проект», - написав ще 14 листопада депутат міської ради, член номінаційного комітету з відбору проектів Іван Сороколіт, не вдаючись в конкретику.

За його словами, проблема підозр «підкупу» голосів, наразі, торкнулась двох проектів.

Про підкуп саме організаторами фестивалю «Файне місто» заговорили інші тернополяни. Зокрема, Степан Назарович публікує скрін повідомлення, яке, за його словами, прийшло його сину, як розсилка.

Передруковує це повідомлення інший тернополянин Олег Синовець, апелюючи до депутатів міської ради, які є членами номінаційного комітету.

«Номінаційному комітету відомо про цей факт. Він не поодинокий. Цікаво про які квитки йде мова, адже в описі проекту немає жодної згадки, що фестиваль є платним. Міська рада не зможе фінансувати рекламу комерційного проекту», - відреагував на публікацію інший член номінаційного комітету депутат Назар Зелінка.

Попри те, що Максим Черкашин, як один з організаторів цього фестивалю, спростовує спроби підкупу, і, в свою чергу, звинувачує депутатів у конфлікті інтересів, Олега Синовця Максим, про всяк випадок, таки заблокував у себе на «Фейсбуці».

«Максік образився і заблокував мене, але цим самим зробив гірше тільки собі, мені цим рота не заткнеш, буду активно висловлювати свою позицію і надалі, не залежно від того чи подобається це комусь, чи ні», - відреагував автор повідомлення у коментарі нижче.

Загалом, багато тернополян, висловлюючись в соцмережах, ставлять під сумнів саму ідею фінансувати за бюджетні кошти чийсь приватний проект, незалежно від благородних цілей, які він переслідує. І це не стосується тільки фестивалів.

Нагадаємо, що голосування добігає кінця і здійснити свій вибір мешканці міста можуть на сайті pb.rada.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео