Бережанські діти знімають мультфільми та створюють живі малюнки (відео)

screen-shot-11-21-16-at-02-39-pm

В Бережанах нещодавно створено міський Центр дитячої та юнацької творчості, де у гуртках за інтересами займаються підлітки та діти. Вихованці ЦДЮТу, юні мультиплікатори студії «Равлик» створили свій перший мультфільм «Ріпка».

Заняття проходять в понеділок та четвер,  їх тривалість дві години, але діти чекають їх з нетерпінням, що не дивно. Замість звичних книг з картинками, олівців та аплікацій, на кількох столах помістилися ноутбуки та камери. А вихованці гуртка можуть спробувати себе у ролі справжніх мультиплікаторів. Сценаристи, оператори, фотографи-аніматори, художники, монтажери і звукорежисери — під керівництвом викладача Мар’яни Івасіків  працює ціла команда, пише сайт berezhany.in.ua.

— Мультиплікація — це зйомка малюнків або ляльок на камеру, що зображують окремі моменти руху, — розповідає Мар’яна Івасіків. — Починати завжди потрібно з ідеї та цілі — навіщо нам це відео. Спочатку ми продумуємо можливі варіанти мультфільму, працюємо над його історією і думаємо, як його візуально оформити. Наші мультики тривають усього кілька хвилин, а часу на їх створення можна потратити декілька місяців.

[embed]https://youtu.be/TetecOH8b8c[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео