Лілія Мусіхіна: «Для нас це день суму» (фото)

На площі Героїв Євромайдану волонтери віддали шану загиблим Героям та помолилися за їхні душі.

Символічно, у день святкування третьої річниці Революції Гідності, у День Гідності та Свободи - 21 листопада палали свічки на одній з міських площ, названих в честь Героїв Небесної Сотні.

Спогади про Революцію волонтерам дають сил рухатись далі і з кожним роком вони все більше відчувають відповідальність за майбутнє.

- В нас є наші діти, діти наших загиблих побратимів. Відповідальність за цих дітей Любов і надія… Надія на те, що все буде добре, і ненависть, яка з кожним загиблим, особисто моїм другом кріпне, і я не маю права здаватись і відступати… - поділилася волонтерка Лілія Мусіхіна. – Я розумію, що в них ненависть далі росте (у ворогів), і до мене в тому числі, через те війна стає особистою справою.

unnamed-23
unnamed-23

Сьогодні ж відбулася символічна зустріч місцевих волонтерів, з якими Лілії Мусіхіній випала нагода пережити Майдан.

unnamed-22
unnamed-22

- Ми дуже хотіли зустрітись саме з тими людьми, з якими тоді… З Олегом (волонтером) ми стояли на початку на Майдані біля Правого Сектору… - продовжує жінка. - Три роки тому це був карнавал, така надія… а потім це вже перетворилось у кровну справу честі…

unnamed-20
unnamed-20

Особисто для волонтерки цей день – це коли вона згадуватиме хлопця Артема з її рою, який загинув. Коли вона може разом з побратимами зібратись і відчути знову ті моменти єдності, які були в Києві.

- В цей день, - пригадують волонтери. - Була така собі студентська тусовка. А згодом це стало справою честі довести усе до кінця.

- Для нас це день суму з однієї сторони, а з іншої - ми понаходили одне одного, - каже Лілія.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео