Опалювальний сезон в Тернополі під загрозою: немає чим палити

alternatyvne-palyvo

Галузь житлово-комунального господарства в Тернополі лихоманить. Не встигли комунальники сяк-так відбрехатися від своєї бездіяльності у прибиранні снігу, як тернополяни звинуватили їх у підтопленні міста. Мовляв, якби вчасно все зробили, не треба було би мешканцям «плавати» мало не на кожній вулиці.

До всього цього може додатися ще одна проблема у сфері ЖКГ: зупинитися можуть деякі котельні.

За інформацією, якою володіє «Терен», є серйозні проблеми з сировиною для котлів на альтернативному виді палива. Порошку для спалення потрібно на 3 дні роботи котла до 100 тон. Поки що таких котлів встановили 3, а загалом до кінця опалювального сезону має їх бути 7. Зараз є перебої з постачанням торфу, з якого той порошок переробляють, що і спричиняє нестабільну роботу.

Крім того, віддача тепла в 3 рази нижча у котлів на альтернативному виді палива: замість 8 Гкал - 2,3 Гкал з одного котла. На практиці це означає, що при трохи сильніших морозах, потужності вистачить для підігріву води, але аж ніяк не для якісної подачі теплоносія.

Все це - політика окозамилювання, яку сповідують відповідальні за це люди. Наприклад, при приїзді віце-прем'єра Г. Зубка, було відрапортовано, що до котелень на альтернативному паливі підключено мало не 4 десятки будинків. А насправді цифри далеко не такі і наближаються до нуля. Зокрема, поблизу педагогічного університету не вдалося запустити котел на альтернативному виді палива.

Незважаючи на такі проблеми, керівництво тепломереж вирішило перестрахуватися та зобов'язало всіх інженерів підписатися у тому, що вони гарантують стабільну роботу котелень.

Вибір читачів за тиждень

Відео