Оксана Бучко

У Тернополі навчатимуть, як попередити випадки жорстокого поводження з дітьми

img_9993

Чи правомірним буде втручання в сім'ю представників держави, якщо батьки і дитина заперечують факт жорстокого поводження? Як працювати з батьками, якщо вони відмовляються від отримання соціальних послуг?  Що робити, якщо суд не притягує батьків до відповідальності, а проблема залишається? 

Ці та інші питання з тернополянами обговорили під час круглого столу, який відбувся 18 листопада у Молодіжному центрі розвитку «МІСТ».

img_9969
img_9969

- Відповідальність за дотримання прав дитини та захист дітей від усіх форм насильства та жорстокого поводження є важливим завданням, яке покладається на державні установи, місцеві органи влади, фахівців, ЗМІ, а також батьків. Проте, діти продовжують переживати ситуації жорстокого поводження з ними, батьки мало поінформовані про свої обов'язки та права дітей, немає первинної профілактики насильства над дитиною. Робота з сім’єю розпочинається лише за зверненням самої сім’ї , або в результаті інформації від інших суб’єктів чи осіб. - зазначає координаторка правоосвітнього напрямку Громадської організації «Молодіжний центр розвитку »МІСТ" Мар'яна Гевко.

В подальшому представникик планують налагодити системну міжсекторну роботу між управліннями освіти, поліції, охорони здоров'я, відділом сім'ї та молоді, службою у справах неповнолітніх та дітей, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ЗМІ, неурядовими організаціями з метою розробки та впровадження конкретних заходів, спрямованих на вирішення проблеми жорстокого поводження з дитиною на рівні місцевої громади.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео