Знайти роботу своєї мрії

unnamed-7

Зборівський центр зайнятості допомагає безробітним, у тому числі учасникам АТО, інвалідам, знайти роботу своєї мрії, спрямовуючи на профнавчання

З метою забезпечення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці протягом січня-жовтня 2016 року Зборівським районним центром зайнятості організовано навчання 178 безробітних, з них 72 особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання склав 91%.

Позитивного результату досягнуто завдяки тому, що профпідготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації проводилася з урахуванням потреб ринку праці, перспектив розвитку та конкретних замовлень роботодавців з використанням різних форм і видів навчання.

Цьогоріч Зборівський РЦЗ спрямував на профнавчання у місцевий коледж сімох безробітних, з них шестеро - демобілізовані учасники АТО. Хлопці протягом 9-ти місяців здобуватимуть у коледжі професію робітника фермерського господарства. Демобілізовані учасники АТО, які вирішили займатися мирною працею, задоволені навчальним процесом, кожен з них вже знає, де працюватиме після навчання, адже за сприяння районного центру зайнятості було укладено відповідні угоди з фермерами району.

З початку 2016 року 8 безробітних з числа осіб з інвалідністю пройшли навчання за напрямками «Періодична перевірка знань з охорони праці операторів котелень» та «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах с/г галузі», з них всі працевлаштовані.

Частина зборівчан із числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, пройшли стажування безпосередньо на робочих місцях підприємств за професіями: слюсар з ремонту автомобілів, продавець непродовольчих товарів, організатор із збуту, машиніст навантажувальної машини, менеджер зі збуту та інші.

Вибір читачів за тиждень

Відео