Творче надбання Грушевського обговорили у Тернополі (фото)

unnamed-28

Всеукраїнська науково-практична конференція, приурочена 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського відбулася 22 листопада, у стінах ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

 На захід завітали наукові та педагогічні працівники з Тернополя та з інших міст.

Учасники конференції обговорили важливі проблеми сучасності, пов’язані з творчою спадщиною та історичним надбанням такої відомої української постаті, як Михайло Грушевський. Основою дискурсу стала тема «Актуальні питання історії України у ІІІ тисячолітті».

 - На даній науковій конференції ми зуміли реалізувати все, що планували. Усі, без виключень, учасники змогли виголосити свої ідеї та міркування, виразити власне бачення того, що було в минулому і того, що слід очікувати від майбутнього. Такі конференції і надалі повинні набирати обертів, залучаючи все більшу кількість учасників, - розповів директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Петровський. - У Тернополі такі заходи проводяться регулярно.

unnamed-25
unnamed-25

Як зазначив голова організації «Нове покоління Тернопільщини» Іван Янюк, вони вперше долучились до такого типу заходу, як наукова конференція:

unnamed-29
unnamed-29

- Ми задоволені результатами  і  можемо гарантувати, що це не остання така зустріч. Нам приємно, що сьогодні тут були присутні високоповажні люди - професори і доктори наук. Обговорювані питання є достатньо актуальними і на сьогоднішній день, адже українську історію багато людей сприймають в аспекті  культурно-просвітницької діяльності або національно-визвольної боротьби. Насправді історичне життя українців цікаве та багатогранне. Тому такий досвід був надзвичайно корисним.

Організатори конференції мають на меті розширити її масштаби та залучити якомога більше учасників не лише серед науковців, а й студентів, магістрантів та аспірантів-істориків.

Фото з особистого архіву Івана Янюка

 

Вибір читачів за тиждень

Відео