Мандрівник Ігор Карабін — людина-пригода

monblank33-768x1152

36-річний мандрівник Ігор Карабін своє дитинство провів на Тернопільщині — у селі Петриків, що межує з Файним містом. Його називають справжнім Бурлакою і людиною-пригодою, адже пройшов чимало гір земної кулі, неабияким досвідом ділиться з численними туристичними групами, є приватним гідом з доброю славою. Під час візиту Ігоря в Тернопіль, вдалося поспілкуватися.

Що з того вийшло — в наступних абзацах, пише «Погляд».

— Я народився у Львові, — почав розмову Ігор Карабін, — бо там в університетські роки навчалися батьки. Мама з Білокриниці Підгаєцького району, тато – з Львівщини. 1952 року збудували дім у с. Петриків, тут я прожив перших 5 років свого життя. 1987 року сім’я переїхала в Львів.

Любов до мандрів почалася зі мною з Петриківського лісу, сільського ставка, з ігор у Тома Сойєра. Потім була участь у скаутській організації “Пласт”, звідси почалися походи в перші гори – Карпати, Татри, на Кавказ.

За освітою я вчитель історії, випускник Львівського національного університету. Працюю у промальпінізмі – проводжу висотні монтажі веж теле- і мобільного зв’язку, 3G-інтернету, нафтових споруд у Європі, Америці, Алясці, Норвегії.

Знаю 10 мов – польську, чеську, словацьку, українську, російську, англійську, французьку, румунську, турецьку, іспанську.

ТОП-5 вершин, які здолав: Хан-Тенгрі, Пік Ісмаїла Самані, Пік Вінсон, Пік Корженевської, двоголова горана Алясці Деналі, Мустагата. Найвища гора, на яку поки що піднімався, – гора Чо Ойю в Непалі заввишки 8126 м.

Ніколи не був на Евересті. Раніше дуже хотів туди піти але це не є гора моєї мрії, оскільки там “рулить” не зовсім правильна комерція. Якщо й піду туди, то лише у спортивно незалежному стилі з друзями, а не з місцевою командою, яка буде нести за мене речі і готувати їсти. Гора ж мрії – Чогорі (“К2”) – 8 611 м, вона друга за висотою після Евересту, одна з найскладніших на земній кулі.

У моїй програмі гіда включено базове спорядження (система, карбіни, самостраховки, каски, крім одягу та взуття). На Монблан забезпечую взуттям.

Вартість походу, приміром у Татри, становить 200 євро за три дні – включено дорогу зі Львова, послуги гіда, навчання, сходження, спорядження, проживання у приватному пансіонаті (у ціну не входить лише харчування).

Не поведу групу при поривах вітру понад 60 км\год. Сам ходив за 90 км\год.

Бажаючі мати собі за провідника Ігоря можуть зв’язатися з ним у Фейсбуці.

Вибір читачів за тиждень

Відео