Прогноз "Терену" починає справджуватися: тернопільські депутати готуються звільнити Стемковського?

unnamed-1

Схоже, Владиславу Стемковському не вдасться перечекати «сніговий шторм» в затишній гавані, яку йому відстороненням від кураторства галузі ЖКГ створив міський голова С.Надал.

Ні тернополяни, ні депутати не готові пробачити заступнику мера лобіювання інтересів луцької фірми, відсутність контролю за їх роботою, брехню про готовність господарки до зими тощо.

Попри скепсис, про який «Терен» вже писав, депутати таки проявили свою громадянську позицію. Листа міському голові від імені профільної «комунальної» комісії міської ради оприлюднив в себе на "Фейсбуці" голова комісії І. Сороколіт.

unnamed
unnamed

Саме там є згадка про заслуховування звіту заступника міського голови В.Стемковського на найближчому пленарному засіданні сесії міської ради.

«За відсутності власної оцінки якості своєї роботи профільним заступником Стемковським В.В., комісія дає негативну оцінку та рекомендує міському голові й депутатському корпусу заслухати звіт про роботу члена виконавчого комітету Стемковського В.В. на найближчому пленарному засіданні сесії Тернопільської міської ради та дати йому належну оцінку», - йдеться в преамбулі листа комісії.

Варто зауважити, що звіт Стемковського може завершитись для нього плачевно. На відміну від попередніх звітів керівників управлінь та відділів, де депутати могли лише рекомендувати міському голові приймати те, чи інше кадрове рішення, у випадку зі Стемковським, саме народні обранці можуть його звільнити відразу ж після заслуховування звіту. Відсторонення його міським головою від виконання обов'язків куратора галузі ЖКГ, лише може додатково надихнути депутатів на радикальне рішення.

Кількість голосів за відставку Стемковського можуть назбирати доволі легко. Голосуватиме за його звільнення фракція ВО «Самопоміч», партійного лідера яких Стемковський звинуватив в «сміттєвій» диверсії. Свої голоси дадуть і свободівці, які не розуміли, що робить представник БЮТу, а згодом «Народного фронту» .  В.Стемковський в монолітній команді свободівців на чолі з міським головою. Свої голоси докинуть і з фракції БПП «Солідарність», щоб таким чином показати на контрасті успішність прибирання снігу за межами міста на дорогах обласного та районного значення, де керували процесом їхні однопартійці. Вимагали звільнити Стемковського і депутати від «Громадянської позиці», які не повинні змінити своєї думки від появи «нововиявлених» обставин. Нагадаємо, що одного разу В.Стемковський вже вийшов сухим з води після звіту про роботу зі сміттям. Про те, що Стемковському вже знайшли потенційну заміну, писали наші колеги.

Вибір читачів за тиждень

Відео