Сигарет не курили, але більше пояснень не буде (спростування інформації)

closeup of woman smoking electronic cigarette outdoor

Широкого резонансу набула публікація на сайті «Терен» інформації про куріння електронних сигарет в школі села Великі Гаї Тернопільського району.

Інформація публікувалася на основі звернення родички однієї дитини школи, яка і описала ситуацію, почуту саме від дитини. Сайт визнає факт поспішного оприлюднення цієї (як виявилось не до кінця правдивої та перевіреної) інформації та приносить свої вибачення тим, кого це стосується.

Натомість, після публікації, про непоодинокі факти, де неповнолітніх бачили з електронними сигаретами, інформували активні читачі «Терену», підтверджуючи актуальність піднятої теми загалом.

Правоохоронці провели перевірку інформації, викладеної на «Терені» під час відвідин  24.11.2016 року 7 класу Великогаївської школи у Тернопільському районі.

«Під час спілкування із директором школи гр. Кость Оксаною Миколаївною та класним керівником 7 класу гр. Демянів Ольгою Ярославівною, останні заперечили факт викурювання електронних сигарет учнями школи під час уроку та від надання будь-яких пояснень з даного приводу відмовились», - йдеться у повідомленні працівників Тернопільського районного відділу поліції.

За словами правоохоронців, із учнями 5 - 11 класів проведено профілактичну бесіду щодо шкідливості куріння в тому числі електронних сигарет та попередили про адміністративну відповідальність за куріння в громадських місцях. Дітям ще раз нагадали їхні права та обов’язки. Керівництву школи наголошено на недопущення приховування фактів правопорушень вчинених учнями школи, так, як сьогоднішні дрібні правопорушення які залишилися поза увагою, завтра можуть призвести до вчинення більш тяжких злочинів.

Вибір читачів за тиждень

Відео