У Тернополі ніяк не можуть визначитися: хто і в якому порядку надаватиме землі учасникам АТО (фото, відео)

unnamed-15

Скандал навколо ділянки у розмірі 84 га, що на вулиці Львівській, досі не вщухає. Сьогодні, 25 листопада, у сесійній залі міськради засідала Рада учасників АТО, де говорили про порядок надання земель та їхнє пряме призначення.

Понад годину суперечок, але згоди чиновники та учасники АТО з Тернополя так і не дійшли, адже Держгеокадастр готовий розпоряджатися землею, якої на балансі у них ще немає. Конкретних відповідей на запитання досі не дає ніхто.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9nP3fvchQ3Q[/embed]

Вчорашній вечір для бійців був несподіванкою, оскільки ніхто із 1400 претендентів на землю не сподівався, що тяганина за землі, яка триває близько року затягнеться ще на невизначений період.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Z8cQPmEMwCY[/embed]

- На сьогоднішній день Держгеокадастр не володіє, не є розпорядником цієї землі на Львівському масиві і Тернопільська міська рада також розпорядником не являється. Відповідно кожен хоче володіти цією землею в своїх цілях. Зараз, на даний час ця земля ще досі належить ТНЕУ, але ви знаєте, що такий шлях вже пройдено і ТНЕУ проти передачі цієї землі не буде. Хай між собою владні структури визначаться, на чиєму балансі земля буде. А наша позиція ГО «Учасників АТО Галичина» наступна: земельні ділянки, по вулиці Львівській повинні бути видані під індивідуальне будівництво, - розповіла голова правління Ружена Волянська.

[embed]https://youtu.be/E016mmXSVWI[/embed]

Міський голова Сергій Надал запевнив, що подальші дії і конкретне роз’яснення щодо даної ситуації повідомлять у вівторок, адже за міською радою затримок немає.

unnamed-7
unnamed-7

unnamed-8
unnamed-8

unnamed-9
unnamed-9

unnamed-10
unnamed-10

unnamed-11
unnamed-11

unnamed-12
unnamed-12

unnamed-13
unnamed-13

unnamed-14
unnamed-14

unnamed-16
unnamed-16

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео