Священики Тернопільщини відвідали зону АТО (фото)

y3

Із капеланським служінням о. Теодор Нагорняк, ігумен Чину святого Василія Великогоу м. Бучач, о. Ігор Топоровський та о. Тарас Хом’юк з 8 по 22 листопада перебували у зоні АТО. Метою поїздки було відвідати бійців, які перебувають на Сході, передати їм різного роду допомогу, духовно підтримати воїнів.

«Свої поїздки ми поєднуємо із волонтерством. Кожного разу привозимо як продукти, так і теплий одяг», - розповідає о. Тарас Хом’юк, священик Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ. - Велика подяка Митрополиту Василію (Семенюку), священикам та добродіям, які допомагали у поїздці».

У цей раз завдяки підтримці та супроводу командирів священики відвідали міста Старобільськ, Лисичанськ, Сватове, Щастя, Станиця Луганська і Авдіївка.

«Кожен день був дуже насиченим. Здавалося, що пройшов не день, не доба, а цілий тиждень, - продовжує о. Тарас. - Не легко дивитися в очі військових, які дуже сумують за своїми рідними, дружинами, дітьми. Однак попри всі труднощі, наші хлопці є оптимістично налаштовані, їм не потрібно пояснювати, що таке патріотизм. Вони відверто та з гордістю говорять «Слава Україні!»

y1

y2

y4y5прес-служба архиєпархії

Вибір читачів за тиждень

Відео