Кандидати до Борщівської міської ради на Тернопільщині соромляться своїх партій (статистика)

630_360_1444738287-3157-foto-plusgooglecom

Більшість кандидатів, які беруть участь у виборах до Борщівської міської ради, є позапартійними. Складається враження, що людям соромно бути членами партій, від яких їх висувають в орган місцевого самоврядування. Або ж статус «позапартійний» дає можливість маневрувати, якщо би партія попала в немилість...

З 27 кандидатів від ВО «Свобода» - 7 (майже 25%) не підтримують ідеологію партії та є позапартійними. З 27 членів ВО «Батьківщина» - 11 теж позапартійні.

17 з 24 кандидатів є партійними в лавах Аграрної партії України.

Це одні з кращих результатів акумулювання членів партій на місцеві вибори.

В інших політичних силах на рівні Борщівського району ситуація з партійними кадрами – катастрофічна.

З 14 лише 2 є членами партії «Громадянська позиція». 4 партійних з 25 є в списках партії «ДемАльянс». Теж лише 4-х партійців з 20 кандидатів зуміли вмовити брати участь у виборах у партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість». По 3 члени партії в своїх списках мають Українська Галицька партія (з 27 всіх кандидатів) та партія УКРОП (з 21 кандидата).

Найгірша ситуація з членами партій в пропрезидентському «Блоці Петра Порошенка »Солідарність«: з 27 лише 2 (менше 10%) офіційно представляють партію. Ще гірше – у ВО »Самопоміч« та »Народному контролі" (лише по одному партійцю з 27 заявлених не соромно балотуватися, будучи членом партії). Найгірші показники – у Радикальної партії О.Ляшка, де немає жодного члена партії. Всі – позапартійні.

Значно краща ситуація з кандидатами на посаду міського голови Борщева. Там єдиний позапартійний кандидат (окрім тих, що самовисунулися), є висуванцем провладної партії «Блок Петра Порошенка »Солідарність". Всі решта – представляють ту ж партію, від якої і балотуються.

Нагадаємо, що партії, які не зуміли акумулювати своїх партійців на вибори та послуговуються позапартійними кадрами (БПП «Солідарність», ВО «Самопоміч», «Народний контроль», «Радикальна партія»), є представлені як в обласній раді, так і міській раді обласного центру.

Натомість, з тих партій, що не представлені в органах місцевого самоврядування, найкращий показник присутності членів партії в списку кандидатів до міської ради Борщева показала Аграрна партія.

Вибір читачів за тиждень

Відео