Музиканти із 8 країн світу виступатимуть на «Jazz Bez» у Тернополі

anz3n2yy8vw

ХІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» відбудеться у Тернополі уже 2, 3 і 4 грудня. Цьогоріч у наше місто завітають відомі музиканти із Японії, Іспанії, Норвегії, Швеції, Польщі, Молдови, Куби та Америки.

Традиційно перед початком новорічних святкувань у Тернополі проводять міжнародний фестиваль «Jazz Bez». Цього року дійство відбудеться уже водинадцяте.

- «Jazz Bez» уже стає такою елітною ознакою наших зимових передноворічних вечорів, має свого глядача і відбувається у Тернополі уже традиційно, - каже начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Загалом цей фестиваль заснували 16 років тому представники Львівського  мистецького об’єднання «Дзиґа». Того року дійство провели у двох містах – Перемишлі і Львові. Згодом фестиваль почали проводити і в інших містах.

[embed]https://youtu.be/IOsih-x0GWo[/embed]

- В Тернополі ми маємо можливість показати програму з трьох днів – 2,3 і 4 грудня. Кожного дня ми стараємося дати якусь цікавинку. І коли мене запитують, у який день краще прийти, я кажу, що в усі три, - розповідає директор фестивалю «Jazz Bez» Олег Макогін.

Так, серед «родзинок» фестивалю – виступ жіночого колективу «Sisters in Jazz», 5 учасниць якого родом із 5 країн: Польщі, Норвегії, Німеччини, Америки та Японії.

- На фестивалі буде присутня ще одна цікава фігура – Тарас Баковський. В нас він ще не засвічувався, але ми дуже добре знаємо його тата – Олега Баковського. Він грав на трубі. І на щастя син – не менш талановитий музикант ніж тато, і дуже цікаво буде його почути, - пояснює ведучий фестивалю «Jazz Bez» Сергій Лазо.

Також під час фестивалю запланували виступи  інших легендарних джазових колективів: Carlos López – Letters From København, Skicki-Skiuk, Budniak Bakovsky Intermedium Quintet та David Friesen & Andrew Arnautov Project.

3nxhvks2tze
3nxhvks2tze

До слова, цьогоріч партнерами фестивалю стали пивоварня «Опілля» і компанія «Агропродсервіс». За словами організаторів, без їхньої допомоги організувати фестиваль буле б набагато важче.

- Компанія «Агропродсервіс» відома своїми соціальними ініціативами, що спрямовані на людей, які проживають у селах, де компанія обробляє землі. Але впродовж останніх років компанія змінила свої пріоритети і окрім соціального напрямку, обрала напрямок меценатства. І уже вдруге ми підтримуємо фестиваль «Jazz Bez», для того, аби організаторам було легше його провести на належному рівні. Мистецькі проекти, які компанія підтримує, спрямовані на те, аби популяризувати сучасну українську культуру, - зазначає представник компанії «Агропродсервсіс».

Квитки можна придбати у касі Драмтеатру, ЦУМі та на сайті Gastroli.ua.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео