Орест Сарматський

Агро-новини 30 листопада

3011

Новини аграрного сектору

Кількість аграрних аташе має зростати — Трофімцева

Проект офісу аграрних аташе при посольствах України готовий. Про це повідомив голова ради з питань продовольства (UFEB) Богдан Шаповал під час «АгроДебатів», що проходять на міжнародній аграрній виставці «ІнтерАГРО», повідомляє kurkul.com.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева прокоментувала, що Мінагропрод лобіюватиме це питання.

301101
301101

«Потрібно враховувати особливості кожного регіону. Зараз ми лобіюємо ідею збільшення торгових аташе. Нам потрібно закрити хоча б 5 ключових регіонів і це потрібно зробити на рівні держави. Поки це не відбувається системно. Але є розуміння потреб бізнесу. Наявність аграрних аташе допоможе налагодити нормальний процес співпраці між європейським ринком та українськими виробниками», — зазначила вона.

Борошномелів непокоїть якість зерна — АгроДебати

З кожним роком якість зерна, яке використовують у борошномельній галузі погіршується.

Таку думку висловив голова асоціації «Борошномели України» Родіон Рибчинський під час «ІнтерАгроДебати» на міжнародній виставці «ІнтерАГРО 2016», повідомляє kurkul.com.

301102
301102

Заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева зазначила, що від держави це не залежить, адже виробники самі повинні слідкувати за якістю своєї продукції.

Також експерти повідомили, що за 9 місяців 2016 р. експортували борошна на $32 млн. Об’єм експорту борошняних виробів за I квартал цього року склав 94 тис. т.

AGRO Innovation Award 2016 визначив переможців

У Києві в рамках сільськогосподарської виставки «ІнтерАГРО 2016» підбили підсумки міжнародного технічного конкурсу «InterAGRO Innovation Award 2016», пише Latifundist.com.

Цей конкурс проводиться вже втретє. Цього року організатори визначили 5 номінацій: самохідні прибиральні машини, трактори різного призначення, машини для обробки ґрунту і посівів, вузли і агрегати для с/г техніки, техніка та обладнання для захисту рослин.

301103
301103

Членами експертної комісії виступили вітчизняні експерти, фахівці в сфері сільськогосподарської техніки та обладнання, видатні вчені, професіонали-практики, керівники великих аграрних підприємств України.

На оцінку експертної комісії представили понад 30 інноваційних рішень в галузі с/г техніки та обладнання. Переможців конкурсу, які посіли 1 і 2 місця, нагороджували золотими і срібними медалями. За третє місце призери отримали звання лауреата конкурсу і диплом «InterAGRO Innovation Award 2016».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео