Віра Олександрович

Наступного разу тернопільські депутати засідатимуть у свято (фоторепортаж)

unnamed-4

- Шановні депутати, ми всі питання розглянули! Вичерпали увесь порядок денний! – відверто радів голова обласної ради Віктор Овчарук. – Але є ще питання, які ми відклали на наступне засідання, тому сесію не закриваємо!

І справді, о 18.20 сьогодні, 30 листопада, проголосувавши 93 питання і вичерпавши усі пункти порядку денного, обласні депутати завершили 3-тє пленарне засідання сесії. Зустрітися знову вони планують на святковому зібранні, присвяченому Дню місцевого самоврядування (припадає на 7 грудня – прим.). Згодом, до кінця цього року хочуть скликати ще одну сесію – бюджетну, адже треба буде терміново ухвалювати кошторис краю на 2017 рік.

unnamed
unnamed

Власне, депутати сьогодні розглянули цілу низку цікавих питань. Про це вже можна прочитати ТУТ, ТУТ і ТУТ. Серед найважливішого, що зробили «під завісу»: звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2016 року; внесення змін у рішення Тернопільської обласної ради №277 «Про співфінансування ремонту автомобільних доріг»; ухвалення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 4 січня 2016 року № 32 «Про обласну комплексну програму соціальної підтримки мало захищених верств населення «Турбота» на 2016-2020 роки», а також - до рішення Тернопільської обласної ради від 9 квітня 2015 року № 1904 «Про обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичній операції на 2015-2019 роки». Причому більшість із цих питань ухвалювали швидко, без дискусій і обговорення.

unnamed-1
unnamed-1

До речі, питання «Про звіт директора комунального підприємства теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопільтеплокомуненерго» В.Горніцкого про роботу підприємства» перенесли на наступне засідання. Причина дивуюча – посадовець просто не з’явився у залу. Хоча було відомо, що до його роботи депутати і так мають серйозні претензії.

unnamed-2
unnamed-2

Окрім того, на сесії з ініціативи депутата Олега Сиротюка утворили тимчасову контрольну комісію з питань підготовки і реалізації проектів, фінансованих із Фонду регіонального розвитку. Адже політик засумнівався у раціональності використання коштів державного бюджету. Склад комісії із представників усіх фракцій затвердили відразу – 43 головами «за».

unnamed-5
unnamed-5

Докладно про те, що також відбувалося на засіданні 30 листопада, читайте на «Терені» згодом.

unnamed-3
unnamed-3

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео