Пожежник - важлива і почесна професія

monastyryska-eks-zosh-u-pozhezh-25-11-2016

Фахівці Монастириського районного центру зайнятості організували для учнів місцевої ЗОШ професіографічну екскурсію у ДПРЧ-19 управління ДСНС України у Тернопільській області.

Мета заходу: ознайомлення з професією пожежника-рятувальника безпосередньо в конкретних умовах професійної діяльності.

Заступник начальника ДПРЧ-19 управління ДСНС України у Тернопільській області капітан СЦЗ Ігор Біскуп та провідний фахівець ДПРЧ-19 управління ДСНС України у Тернопільській області старший лейтенант Руслан Сагаш розповіли дітям про те, що бути пожежником – це важлива і почесна справа, що ця професія для сильних духом, відважних та рішучих людей. Вони розвіяли помилкові стереотипи, мовляв, робота пожежника – лише чоловіча. За їх словами, навчальні заклади готують кваліфікованих пожежників-рятувальників незалежно від статі: як чоловіків, так і жінок.

monastyryska-eks-zosh-u-pozhezh-25-11-2016-2
monastyryska-eks-zosh-u-pozhezh-25-11-2016-2

За допомогою різноманітних експонатів та макетів два десятки юних монастирищан дізналися історію створення пожежної охорони та ознайомилися з сучасною пожежною автоматикою, технікою та устаткуванням; зрозуміли, як у приміщеннях розповсюджується полум’я, наслідки пожеж, загальні принципи роботи систем протипожежного захисту. Екскурсанти мали змогу оцінити будні професійних рятувальників.

Школярі цікавилися, якими знаннями потрібно володіти, щоб відповідати вимогам цієї непростої професії. На думку працівників пожежної частини, окрім ґрунтовних знань з фізики, математики, справжні фахівці мають володіти високою ерудицією та швидкістю реагування, бути уважними, пильними, мужніми, готовим будь-якої миті ризикувати своїм життям заради інших.

monastyryska-eks-zosh-u-pozhezh-25-11-2016-3
monastyryska-eks-zosh-u-pozhezh-25-11-2016-3

«Вибір професії - відповідальний крок у житті людини, тому професію слід обирати свідомо, з урахуванням нахилів і здібностей, особистих і суспільних інтересів. Потрібно сміливо крокувати у доросле життя, обирати професію до душі»,- наголосила спеціаліст з профорієнтації РЦЗ Уляна Головко. 

Вибір читачів за тиждень

Відео