Святкування розпочались дев’ятницею до Матері Божої Неустанної Помочі (фото)

sa1

Протягом дев’яти днів парафіяни мали змогу приступити до сповіді, молитися, взяти участь у Божественній Літургії. Після чого парох о. Василь Брегін, декан Великобірківський, звертався до вірних із духовною наукою про Богородицю та її життя.

В останній день дев’ятниці, 26 листопада, відбулось урочисте святкування 20-ї річниці заснування Братства Матері Божої Неустанної Помочі. Цього дня вшановували образ Матері Божої, яку парафіяни, прикрасивши живими квітами, поклали на тетраподі. Торжество розпочалося молитвою на вервиці, опісля о. Іван Подоляк очолив Божественну Літургію у співслужінні з іншими запрошеними священиками.

По завершенні урочистої Божественної Літургії до вірян звернувся парох о. Василь Брегін. Він привітав священиків та гостей, які завітали на наш духовний ювілей та усіх парафіян. А ще згадав, що рівно 20 років тому при нашій церкві св. Миколая було засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, де під опіку Богородиці віддали себе більше 60 парафіян. В братство приймав о. Василь Іванів (Чин Найсвятішого Ізбавителя).

Отець Василь Брегін зазначив, що протягом цього часу 23 члени братства відійшли у вічність. І найбільшою радістю для нього, як пароха і для усіх вірних є те, що Мати Божа покликала до священичого служіння виходця із нашого села о. Івана Подоляка, який 20 років тому вступивши в братство присвятив себе і свої життя Пресвятій Богородиці.

У духовному слові о. Василь побажав усім опіки і покрову Матері Божої Неустанної Помочі. Святкування завершилось концертом під керівництвом катехита Ольги Вовчанської, де маленькі діточки та молодь прославляли Пресвяту Богородицю віршиками та піснями. Після чого відбувся обхід довкола храму із образом. На закінчення віряни частувалися солодощами та кожен отримав образок – пам’ятку: «Святкування 20 – и р. заснування Братства Матері Божої Неустаної Помочі» при нашій парафії.

sa2sa3

повідомила Галина Матвіїв

Вибір читачів за тиждень

Відео