Молоді активісти обговорили «ідеї розвитку» Тернопільського ставу (фото)

unnamed-34

Сьогодні у приміщенні «Молодої Просвіти» відбулися збори молодіжного активу міста, на яких обговорили ідеї щодо зміни інфраструктури території навколо міського ставу.

Вже тривалий час у Тернополі обговорюють розроблення комплексної програми розвитку Тернопільського ставу, навіть було створено робочу групу, із залученням широкого спектра спеціалістів, яка розглядає дане питання.

unnamed-30
unnamed-30

Станом на сьогодні стало відомо, що програма з розвитку ставу є, і містить два основних аспекти, а саме: екологічний (комплексне очищення та «оздоровлення» озера, попередження та уникнення систематичного забруднення), та інфраструктурний.

unnamed-31
unnamed-31

- Ми розглянули пропозиції, які вже напрацювала робоча група, а також ті пропозиції, які запропонувало управління стратегічного розвитку, провели обговорення та напрацювали свої ідеї, щодо інфраструктурної частини плану, - розповіла Вероніка Дякович, голова ММР Тернополя. Зокрема, основною пропозицією було вивчення можливості прокласти піший шлях в районі водозбірної станції.

Щодо сьогоднішніх зборів, то варто зазначити, що молодь та спеціалісти у даній галузі задоволені тими напрацюваннями і ідеями, які є на даний час:

unnamed-32
unnamed-32

- Дуже добре, що підняли питання щодо розвитку озера та інфраструктури навколо нього. Я, добре володіючи ситуацією, вніс свої пропозиції та корективи у цей план. Зокрема, необхідно продумати концепцію реконструкції набережної між шлюзами озера і РК «Ріверпул», провести реконструкцію теплохідних причалів біля «Маяка» і «Хутора». Також потрібно придумати, як облаштувати місце колишнього тимчасового причалу теплоходів, який знаходиться неподалік Дальнього пляжу, - ділиться активіст Антон Марчевський. – Я подав пропозицію створити зону відпочинку, її можна облаштувати в районі білецького мосту та села Біла. Також, на мою думку, необхідно звести новий білецький міст, він має бути вищим. Це для того, щоб під ним могли ходити теплоходи (коли не відбуваються тренування на байдарках і каное).

unnamed-33
unnamed-33

Лунали пропозиції щодо облаштування берегової  лінії на гребному каналі зі сторони лісу.

Також активні учасники обговорення Urban.te (ініціативна група, за проектом якої розробили реконструкцію «Циганки») погодилися з ідеєю змінити інфраструктуру навколо ставу:

- Це цікава тема для обговорення та однозначно варта уваги! Нам дуже приємно брати участь у створенні концепції розвитку території навколо озера, оскільки та територія - це серце нашого з вами міста.

unnamed-35
unnamed-35

Вероніка Дякович запевнила, що всі напрацьовані ідеї будуть передані робочій групі, керівником якої є Леонід Бицюра.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео