Віра Олександрович

Тернопілля: грошей нема, тому без Києва не обійтися! (фото)

unnamed-9

Особливе звернення до керівництва держави прийняли депутати із Тернопілля. Президента, парламент і уряд попросили монетизувати пільги для всіх категорій населення.

Столичним «небожителям» нагадали: у Державному бюджеті на 2016 рік не передбачили субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, зокрема – пенсіонерів, інвалідів і ветеранів. А місцеві органи виконавчої влади не в змозі повністю забезпечити відшкодування за пільговий проїзд цих людей у транспорті, зокрема у залізничному («Терен» про це писав ТУТприм.). Виправити ситуацію, на думку депутатів, можна, запровадивши систему монетизації пільг.

unnamed-8
unnamed-8

Ухвалили звернення без обговорення. «За» проголосували 43 обранці краян. Цитуємо документ: «Відповідно до статей 12, 13 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», передбачене право учасників бойових дій та інвалідів війни на безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних, незалежно від відстані і місця проживання. Окрім того, йдеться і про безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, незалежно від наявності залізничного сполучення, або проїзд один раз на рік (туди і назад) вказаними видами транспорту із 50%-ю знижкою…»

unnamed-7
unnamed-7

На сесії ухвалили понад 90 питань. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео