Вже сьогодні у Тернополі стартує найочікуваніша музична подія року

jazz_bez_2016_a2-01

Справжня зима у Тернополі розпочинається під звуки якісного джазу. Вже сьогодні, 2 грудня, у залі Драмтеатру відбудеться офіційне відкриття ХІ міжнародного джазового фестивалю JazzBez. Триватиме він ще 3 та 4 грудня.

Цьогоріч JazzBez закриває плеяду фестивалів і офіційно стане останнім фестивалем 2016 року у Тернополі. Переконливим аргументом відвідати фестиваль є ще й програма фестивалю, яка вражає іменами відомих джазменів.

2 грудня, п’ятниця

Budniak Bakovsky Intermedium Quintet (Польща / Куба /Україна)

Квінтет, заснований амбітними молодими музикантами Пьотром Будняком і Тарасом Баковським, несе свіжий струмінь європейського джазу. Їх музика – це сучасний джаз, що поєднує різні національні традиції та інспірації, проте, основою є слов’янська музична енергетика.

David Friesen & Andrew Arnautov Project  (USA-UKR)

David Friesen – американський джазовий басист, зірка світового джазу. Фрізен є одним з двох чи трьох басистів в світі, які самостійно можуть утримувати аудиторію під час сольного концерту.

Ендрю Валентайн (відомий Україні як Андрій Арнаутов) - американський та український джазовий виконавець, продюсер, композитор, віртуозний джазовий басист. Довгий час співпрацював з трубачем Томом Брауном, виступав як сайдмен з такими легендами джазу, як Archie Shepp, Charlie Bird, Bobby Sinabria, Chris Washburn, Menny Duran.

3 грудня, субота

Carlos López - Letters From København (Еспанія / Швеція / Польща)

Carlos López – один з лідерів джазового руху Іспанії, віртуозний барабанщик, яскравий композитор, успішний продюсер та організатор найбільших іспанських джазових фестивалів. Карлос закінчив Музичний коледж Берклі та виступав у Америці з такими знаними джазменами, як: Benny Green, Gilberto Gil, Bob Mover чи Albert Sanz.

Skicki-Skiuk (Польща)

Екстравагантна назва проекту походить від закінчень прізвищ музикантів. Квартет із Вроцлава грає джаз на перетині різних музичних площин, перетворюючи на репетиціях різні ідеї у свою музичну мову. Переможці цьогорічного культового фестивалю «Jazz nad Odrą».

4 грудня, неділя

Karnas-Gnydyn Quartet (Польща / Україна)

Karnas-Gnydyn Quartet – спільний проект кращого українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста Гжегожа Карнаса. До квартету також входить українська піаністка Анастасія Литвинюк і контрабасист Маріуш Прасьнєвкі.

Гжегож Карнас  — польський джазовий вокаліст, музичний продюсер, автор текстів, бенд-лідер, має 4 успішних альбоми. Серед численних перемог Гжегожа є перша премія Young Jazz Singers Competition. У 2010 році він потрапив до вісімки стипендіатів від Kennedy Center, вибраних з-поміж музикантів із 59 країн. Переможець європейського конкурсу барабанщиків  V-Drums .

Sisters in Jazz (США/Польща/Японія/Швеція/Італія)

Потужний джазовий проект творять п’ять відомих музиканток із Польщі, Норвегії, Німеччини, Америки та Японії. «Сестри в джазі» знайшли одна одну на фестивалі Ystad Sweden Jazz Festival in. З початку 2016 проект вирушив у європейський тур на підтримку свого концертного CD, у якому разом з джазом переплелися мелодії Скандинавій, Центральної і Східної Європи та Азії.

Квитки на фестиваль «JazzBez» у Тернополі можна купити у касі Драмтеатру, ЦУМі та на сайті Gastroli.ua. Нагадаємо, що концерти відбуваються завдяки Генеральному партнеру - пивоварні «Опілля», офіційному партнеру - компанії «Агропродсервіс» та компаніям Ferrizo та комплексу «Каруна».

Також кожного дня, після концертів, музиканти збиратимуться у неформальній дружній атмосфері закладів «Бункермуз» (2 грудня) та «Коза» (3 та 4 грудня) на джем-сейшини. Вхід на ці події  - вільний.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео