Орест Сарматський

Агро-новини 4 грудня

winter_fields_sunrises_463871-copy

Новини аграрного сектору

Кількість рейдерських захоплень землі в Україні зростає

На першому місці серед всіх сільгосптоваровиробників, що постраждали від рейдерських захоплень лідером є Кіровоградська область — 2800 випадків за рік. На другому місці — Дніпропетровщина з показником у 1700 випадків. У деяких областях є по 10-20 випадків. Загалом по статистиці АФЗУ в країні трапляється орієнтовно 7150 випадків рейдерського захвату за 2016 рік.

Про це в інтерв'ю журналістам Kurkul.com розповів голова АФЗУ Іван Томич.

«Це призвело до того, що ми змушені провести антирейдерський селянський майдан у центрі Києва. Його мета його — це перш за все, розібратися в ситуації, вирішити проблему на законодавчому рівні та у правовому полі розібратися з резонансними справами, які зареєстровані в Асоціації та обласних штабах, щодо захоплень земельних ділянок того чи іншого напрямку фермерських господарств», — говорить Іван Томич.

041201-copy
041201-copy

Нагадаймо, 16 листопада Асоціація фермерів та приватних землевласників України вийде на Антирейдерський майдан. Місце проведення: м. Київ, вул. Інститутська, буд. 9 (напроти будівлі Національного банку України). Початок об 11.00.

Фермери подали до Держфонду заявок на 54 млн грн

Розпочала роботу центральна комісія Держфонду з питань надання фінансової підтримки фермерським господарствам, — повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Заступник міністра Олена Ковальова повідомила, що вже практично у всіх областях України відбулися засідання регіональних комісій, сформовано реєстри фермерських господарств, що претендують на одержання фінансової підтримки, пакети документів передано до Києва.

041202-copy
041202-copy

«Надання коштів через Український державний фонд підтримки фермерських господарств викликало значний інтерес з боку потенційних отримувачів такої підтримки. Всього з державного бюджету виділено 15,8 млн грн, то вже 156 фермерських господарств подали заявок на загальну суму майже 54 млн грн», — розповіла Олена Ковальова.

АМКУ перевірить правомірність підвищення цін на яйця

Правомірність стрімкого підвищення цін на курячі яйця перевірить Антимонопольний комітет, повідомляє Аgronews.

У відомстві не виключають можливі порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, курячі яйця подорожчали за місяць більш як на 50%, одразу після того, як Уряд скасував держрегулювання цін на продукти харчування.

041203-copy
041203-copy

Вибір читачів за тиждень

Відео