Віра Олександрович

Благодійна акція мандруватиме райцентрами Тернопілля

unnamed-4

Благодійна акція «Боже, нам єдність і щедрість даруй» із 8 до 19 грудня триватиме у Тернопільській, Івано-Франківській і Львівській областях.

Ініціатором такого заходу стало Міністерство внутрішніх справ України. Про це сьогодні, 7 грудня, повідомив радник міністра правоохоронного відомства Іван Стойко. Нагадаємо, тернополяни цього чоловіка добре знають, адже він, свого часу, був народним депутатом від нашого краю, а також кілька років очолював Тернопільську обласну держадміністрацію. Проте віднедавна «осів» у Києві.

- Єдина Україна – це як два крила однієї країни. Своєю акцією ми хочемо ще раз наголосити, що Україна – єдина! – каже він. - Ми повинні ще раз довести усім, всьому світу, що і Львів, і Тернопіль, і Луганськ - міста єдиної держави.

Автори ідеї сподіваються, що її підтримають не лише волонтери, а й звичайні громадяни, тобто - ті, кому не байдужа доля України. Йдеться, зокрема, про педагогів, школярів, викладачів. Очікують також, що відгукнуться бійці, які нині перебувають у зоні АТО.

unnamed-5
unnamed-5

- Боляче, коли заходиш у школу, а там висять стенди із рекомендаціями, що робити дітям та вчителям і куди бігти у разі обстрілів, - визнає пан Стойко. - Такого не має бути! Ми мусимо об'єднати Україну і припинити цю «неоголошену» війну.

За словами радника, участь у благодійному концерті погодилися взяти артисти Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України, ансамблю «Патруль» ГУ НП Луганської області, а також інші артисти і музиканти. Окрім того, у програмі передбачили благодійні розпродажі та ярмарки.

- Ми очікуємо побачити там багато людей. Воякам потрібне і добре слово, і будь-яка наша допомога. Просто на концерт можна приносити медикаменти, речі і продукти тривалого зберігання, - додає Іван Стойко. - Усе зібране передадуть бійцям.

Допомогу планують зібрати і для поранених бійців, які перебувають у госпіталях, і для дітей, які через російську агресію залишилися сиротами, додає пан Стойко.

До слова, акція 8 грудня відбудеться у Бучачі, а наступного дня - у Кременці. Натомість Тернопіль прийматиме артистів у суботу, 10 грудня, а Чортків – у неділю. Згодом артисти помандрують на Франківщину.

- Завершиться акція у Львові, концертом у День Святого Миколая, - підсумував радник міністра. - Продовження подібних благодійних заходів планується уже після новорічних свят. Тоді артисти відвідають інші області.

Фото із сайту tp.npu.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео