На Тернопільщині перевищений епідпоріг, а в медичних установах відсутня вакцина

mkuyutqer9s

В зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на ГРВІ та грип у місті та області почали масово закривати навчальні заклади та окремі класи. В зв’язку із складною ситуацією за останній тиждень госпіталізували 204 особи.

В області лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу А: за останній тиждень у 3 хворих виявлено РНК вірусу грипу А.

Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області набирає ознак неблагополучної, адже в одному районі все ж перевищений епідпоріг.

Основним заходом специфічної профілактики грипу є вакцинація, - запевняють лікарі-епідеміологи. - На жаль, з початку епідсезону щеплено лише 140 осіб через відсутність в достатній кількості вакцини в аптечній мережі. Тому залишаються в силі заходи неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ, - розповідає лікар-епідеміолог Світлана Маціпура. – Не всі тернополяни довіряють корейській вакцині, більшість все ж щепляться французькою.

Лікар пояснює, що до нас вакцина поступила в малій кількості лише наприкінці листопада, але це надто пізно, адже після щеплення організм має виробити імунітет.

-        Наша область ніколи багато не щеплювалася. Тому, якщо замовлення на вакцину приходить у малій кількості, то цю вакцину передають туди, де більша потреба. Цього року у Дніпропетровську область, - додає пані Світлана.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео