Віра Олександрович

Жителів Тернопілля рятуватимуть… «тривожні кнопки»

unnamed-36

У разі виникнення реальної небезпеки своєму життю і здоров’ю жителі Тернопільщини можуть викликати поліцейських за допомогою «тривожної кнопки».

Зрозуміти, в яких закладах є таке оснащення, люди можуть завдяки спеціальному вказівнику, пояснив сьогодні, 7 грудня, начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. Про те, що також відбувалося під час прес-конференції, читайте ТУТ і ТУТ.

- У всіх закладах уже розміщені наклейки – «терміновий виклик поліції», - розповідає він. – Така наклейка свідчить про те, що адміністрація закладу чи установи готова у будь-який момент натиснути так звану «тривожну кнопку», причому не тільки через проблеми, що виникають безпосередньо у крамниці чи банку, але й у разі звернення по допомогу будь-якої людини.

В області, за його словами, вже встановили 179 тривожних кнопок у магазинах, банках та інших загальнодоступних місцях. Інтерактивну карту із точним розташуванням таких будівель обіцяють розмістити на офіційному сайті тернопільської поліції.

- Мета таких заходів - прискорити процеси виклику і реагування поліції, коли люди потребують їхньої негайної допомоги, - підсумував пан Богомол.

Фото із сайту tp.npu.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео