«Золотий вік української естради» — уже в Тернополі!

15110473_1657026260990263_5994166378162517691_o

У трилогії “Золотий вік української естради” (антологія хітів 60-80 років ХХ сторіччя) зібрана повна інформація про поетів, композиторів, співаків, режисерів, костюмерів, які творили і творять історію української пісні.

Як довго ми чекали цього моменту… Збулося! Репрезентація унікального тритомного видання “Золотий вік української естради” нашого земляка, відомого тернопільського журналіста, знавця та поціновувача справжнього мистецтва Михайла Маслія, завітає і до нашого міста. У середу, 7 грудня, в Українському домі “Перемога” можна було поринути в атмосферу спогадів про людей-легенд, котрі творили і творять історію української пісні, пише «Нова Тернопільська газета».

У  трилогії “Золотий вік української естради” (антологія хітів 60-80 років ХХ сторіччя) зібрана повна інформація про поетів, композиторів, співаків, режисерів, костюмерів, які творили і творять історію української пісні. Героями тритомника Михайла Маслія стали 216 виконавців, музикантів та композиторів того періоду, які нині живуть у різних країнах, але всіх їх єднає українська пісня.

“216 героїв того часу. Із цього списку, — зазначає автор видання Михайло Маслій, — тільки про 10 відсотків розповідали рідні або найближчі друзі (про тих, хто відійшов), а решта розповіли самі про себе. Своїх героїв знаходив в Аргентині, США, Канаді, Ізраїлі, Польщі, Сербії. Спілкувалися через скайп. Бувало, що людина не знала, що таке інтернет, тому її приводили до комп’ютера, садили, і так я розмовляв. У результаті таких героїв назбиралося аж у 19 країнах світу…”

Видання, праця над яким тривала понад 12 років, воістину унікальне — за концентрацією неповторних емоцій легенд української естради,  спогадів, подій…  Це своєрідне свято тих, хто творив і творить історію української пісні.  Такої книги музиканти та композитори чекали уже давно. Кажуть, “Золотого віку…” не було б без золотого серця його автора…

“Насамперед хотілося зберегти для нащадків пам’ять про людей, які творили в золоту епоху української естради і яким пощастило залишити після себе яскравий слід. Це книга спогадів, мудрості, книга повчань від тих, кого уже немає; від тих, хто з нами і є відомим або ж несправедливо забутим; від тих, хто поруч, трішки далі, в Україні чи за її межами. Це оповіді тих людей, які творили і творять історію української пісні, — розповідає Михайло Маслій. — Величезна вдячність телевізійному каналові “Еспресо” і Миколі Княжицькому, Ірині і Тарасові Демкурам, Галині та Михайлові Ратушнякам, видавничому дому “Букрек” (м. Чернівці) і Дарині Максимець, Михайлові Москалю та ще багатьом і багатьом друзям, котрі надихали, підтримували і допомагали…”

Репрезентації видання уже відбулися — і то з величезним успіхом! — у Львові, Чернівцях, Києві… На Львівському форумі видавців у вересні репрезентація тритомника стала форумною подією номер один: недаремно ж  “Золотий вік української естради” отримав спеціальну відзнаку президента ГО “Форум видавців” Олександри Коваль, котра особисто вручила її Михайлові Маслію. “Нічого прекраснішого, ніж це видання, я ще не бачила. Я просто зачудована”, – сказала пані Олександра…

Вибір читачів за тиждень

Відео