У розвиток спорту на Тернопільщині планують вкласти понад 10 млн грн

На Тернопільщині запроваджується новий проект, в результаті якого спортивна інфраструктура краю значно покращиться. Зокрема в кожному із районів планується оснащення сучасного футбольного майданчика, пізніше ініціативу поширять і на громади.

Допомогу в забезпеченні інвентарем, а також методичний та тренерський супровід проекту бере на себе Федерація футболу України, пише beztaby.

За словами Вадима Костюченка, першого віце-президента Федерації футболу України, наявність бази для тренувань, яка відповідатиме стандартам, дасть можливість юним спортсменам Тернопільщини краще підготуватися для участі у змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч», участі збірних команд у Всеукраїнських змаганнях, а також допоможе на більш високому рівні проводити Кубки та чемпіонати області тощо.

«З цим проектом можна буде залучити значно більше дітей та молоді до занять спортом. Для сільської місцевості це дуже потрібно. Діти, які займатимуться футболом – будуть здоровішими, будуть краще вчитися. Важливо створити їм умови для змістовного дозвілля. Окрім того даний проект стане поштовхом для більш фахової участі шкільних команд у «Шкіряному м’ячі»», - зазначає Вадим Костюченко.

Оснащувати ж спортивні майданчики будуть за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку, із співфінансуванням з місцевих бюджетів. Як зазначає Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, адміністрація області активно підтримуватиме ініціативу Федерації футболу України в рамках стратегії розвитку спорту на Тернопільщині.

«У наступному році ми щонайменше 10% ресурсу Фонду регіонального розвитку, а це близько 10-15 млн грн, спрямуємо на спортивні проекти. Це буде прорив, це буде вперше за всю історію Тернопільщини», - зазначив Степан Барна.

Підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між Тернопільською обласною адміністрацією, обласною радою та Федерацією футболу України відбулося 18 листопада 2016 року в Тернопільській ОДА.

Вибір читачів за тиждень

Відео