Незабаром тернополяни побачать «Буремну Україну» очима Дани Виноградової

unnamed

Відкриття персональної виставки картин Дани Виноградової під назвою «Буремна Україна» відбудеться 12-го грудня, о 17:00, в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Художниця народилася в1985 році у місті Хмельницькому. За спеціальністю - дизайнер одягу. Освіту жінка здобула в Хмельницькому національному університеті. На теперішній час Дана працює та проживає у Києві. Свій шлях у мистецтві, як художниця, Дана розпочала ще в 2014 р. Сьогодні жінка є одним з провідних членів Національно-визвольного руху «Правий сектор».

unna5555
unna5555

Сильна і вольова Дана Виноградова брала участь у російсько-українській війні, є співавтором поетичної збірки «Голос крові» та низки художніх витворів, що висвітлюють правий творчий погляд на новітню історію України.

Картини Дани «живуть» і «переносять» в інший вимір - вимір мужності, героїзму, відваги, гідності та відданості. Споглядаючи їх, ніхто не залишається байдужим, а мистецькі образи автора передають кожен подих, кожен постріл та кожен гомін нашої боротьби.

В своїх роботах Дана приховує цілу низку думок, які мають відгукнутись у серцях глядачів. Кожний витвір – це своєрідний сюжет з життя, де глядач має можливість відчути трагізм та велич почуттів тих, хто захищає ціною власного життя та здоров’я український народ. Тому всі роботи виконані у стриманій гаммі кольорів, де переважають темні тони, на тлі яких контрастніше пробивається світло і барви. Це символізує світанок епохи, перед яким найтемніше збирається морок ночі.

Вибір читачів за тиждень

Відео