За скільки тернополяни зможуть придбати ялинку? (відео)

915

Новорічні ялинки у Тернополі почнуть продавати уже від завтра, 15 грудня. У нашому місті визначили два легальні місця для продажу зелених красунь. Про законне походження ялинок свідчитиме відповідна стрічка зі штрих-кодом. 

З 15 грудня у Тернополі на перехресті вулиць Миру та Злуки можна буде придбати новорічні ялинки. Про легальне походження дерева свідчитиме самоклеюча стрічка зі штрих-кодом, завдяки якій можна буде перевірити походження зеленої красуні. На тих порушників закону, які намагатимуться особисто зрубати ялинку чи нелегально продаватимуть вічнозелені дерева – чекатиме покарання, повідомляє tv4.

  [embed]https://www.youtube.com/watch?v=wltim72YbfQ[/embed]

 

– За незаконне вирубування хвойних насаджень у новорічний період передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За нею на правопорушника накладається стягнення у вигляді 5-10 неоподаткованих доходів громадян. Це від 85-ти до 170-ти гривень, – каже головний спеціаліст ОУЛМГ на базі Тернопільського лісгоспу Андрій Маланчук.

А ще окремо нараховується штраф за нанесення збитків лісовому господарству. У грудні та січні його сума удвічі разів більша ніж у несвяткові місяці року. Окрім того Управління лісового та мисливського господарства спільно із Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області створюють спеціальні рейдові групи, які будуть слідкувати за легальним продажем та покупкою хвойних дерев у передноворічний період.

Самовільне вирубування лісу несе значну шкоду господарству, а ті ялинки, які виставляють на продаж лісогоспи – є спеціально вирощеними. Їх висаджують на окремих плантаціях. І тільки досягнувши шести – десятирічного віку, зелені красуні потрапляють на місця продажу. Загалом під реалізацію цьогоріч у нашій області виділили близько 5 тисяч ялинок.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео