Чарівне ворожіння (фото)

HhmRG38-5-o

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

Де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня , де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання, там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці, повідомляє Політичний Збараж.

FrTi3sKBSKM
FrTi3sKBSKM

З метою відтворення обряду проведення вечорниць у Капустинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів учнями 5-9 класів під керівництвом вчителя трудового навчання Суховінської О.С. були проведені українські вечорниці. Тут було розкрито красу обряду. Учні мали велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, робити добре і мудре. Виконуючи багато пісень, душі дітей були переповнені почуттям любові до рідного краю.

mD5F7WXwlz0
mD5F7WXwlz0

Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.

bgEm78pA3zU
bgEm78pA3zU

Веселі конкурси, чарівне ворожіння,запальний український танець, смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички та калита, які учні самі приготували.

Вибір читачів за тиждень

Відео