Віра Олександрович

Діти бійців АТО із Тернопілля отримають до свят особливі подарунки (фото, відео)

Основне_СУМ

Понад 200 дітей із Тернопілля отримають презенти з-за кордону, завдяки акції «Теплом зігріємо серця».

Нагадаємо, у рамках такої благодійної ініціативи діти і молодь української діаспори світу збирає і передає подарунки дітям українських військових уже третій рік поспіль. Презенти для своїх ровесників в Україні цього разу зібрали юні українці із діаспори із численних осередків Спілки Української Молоді (СУМу) із Канади і США, повідомила координатор Тернопільського етапу акції Мар’яна Марець.

Марець
Марець

– Цього року на Тернопілля прибуло понад 200 подарункових рюкзаків із індивідуальними наборами необхідних речей і солодощів, - каже вона. – Це – більше, ніж торік. Адже все більше людей дізнаються про акцію і починають її підтримувати.

[embed]https://youtu.be/DOSjzbHMoL8[/embed]

Принагідно Мар’яна Марець назвала усі осередки СУМу, діти із яких збирали подарунки. У пакунках зазвичай – одяг, взуття, шкільне приладдя і солодощі.

Рюкзаки2
Рюкзаки2

Рюкзаки
Рюкзаки

[embed]https://youtu.be/oSVQvKQ_HzE[/embed]

Подарунки насамперед отримають діти, батьки яких загинули на сході України, а також діти із особливими потребами, чиї батьки перебували чи досі воюють у зоні АТО, уточнила офіцер відділу зв’язків із громадськістю обласного військового комісаріату Олена Величанська.

Величанська
Величанська

[embed]https://youtu.be/0CsbFedBtsQ[/embed]

Окрім практичного, ця акція має велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу і те, що ми пам’ятаємо про бійців і їхні родини. До того ж, цього року два рюкзаки до Нового року потраплять і до дітей у Кримському. За словами Олени Величанської, там є дві родини, якими  вже давно опікуються жителі Тернопілля.

До слова, списки дітей-претендентів на презент з-за океану, активісти формували за допомоги місцевих військкоматів. Окрім того, передбачили цього року і подарунки для дітей вояків-добровольців.

[embed]https://youtu.be/-FoYqb8odCI[/embed]

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео