І слово оживе (фото)

FMbevgsH2Jo

Минуло 130 років з дня народження славного професора, фундатора філологічної науки, уродженця села Добриводи Андрія Васильовича Музички.

В актовій залі Доброводівської середньої школи з цієї нагоди була проведена літературно-краєзнавча академія «І слово незнищенне оживе». Ведучі заходу Марія Назар та Мар’яна Луб’янська провадили присутніх поетичними стежинами долі А. Музички.

8SMV72M7J04
8SMV72M7J04

Біографію вченого розповіла Марія Левицька, яка торкнулась основних віхів його діяльності. Зі сцени звучав голос Музички, який у виконанні Миколи Ліщинського озвучував та оживляв пережите ученим-патріотом.

thP3DeLcV_k
thP3DeLcV_k

Спогадами рідних про земляка поділився Андрій Періжок з родини Музичок.

G9wrlh_TzEg
G9wrlh_TzEg

Виступи збагачувало музичне виконання українських народних пісень на патріотичну тему. Присутні на заході були зворушені майстерним співом Марії Стешин, Ольги Дзісь, Ганни Ліщинської, Мар’яни Луб’янської, Володимира Сторожа, Андрія Моравського.

Завідувачкою Доброводівської книгозбірні Ольгою Дзісь було розгорнуто літературно-краєзнавчу виставка «Пригорни його, Україно» на якій експонувались фотографії з архіву родини А. Музички, краєзнавчі видання присвячені життю вченого.

Отець Володимир на завершення щиро подякував членам Просвіти та бібліотекарю Доброводівської бібліотеки-філії за проведене дійство.

Вибір читачів за тиждень

Відео