Один з керівників Хеліксу таки залишиться під вартою

20

Учора, 14 грудня 2016 року,  апеляційний суд  Тернопільської області розглянув апеляційну скаргу одного з підозрюваних керівників фінансової піраміди  на обраний стосовно нього запобіжний захід. Колегія суддів підтримала позицію прокурора та прийняла  рішення про залишення ухвали суду першої інстанції в силі, а обраний запобіжний захід  у вигляді взяття під варту із внесенням застави – без змін. Судовий розгляд відносно іншого підозрюваного відкладено через його неявку у зв’язку із хворобою.

Нагадаємо, Тернопільська місцева прокуратура  здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 керівники товариства з ознаками фінансової піраміди, на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян, які на початку 2016 року легалізували шляхом купівлі нерухомого майна та транспортних засобів.

На даний час у кримінальному провадженні є 150 заявників, яким діями шахраїв завдано збитків на суму близько 20 млн. грн.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео