Віра Олександрович

Секретар Тернопільської міськради попросив захисту в… СБУ (фото, відео)

Сесія1 (Copy)

Мало не годину міські депутати на засіданні у п’ятницю, 16 грудня, присвятили своїм запитам. Причому ухвалили усі поспіль – із солідарності до колег.

Про те, що також відбувалося на сесії «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Працівниці тернопільського жеку образили бійця

Так, на сесії Тернопільської міської ради свій запит озвучив новоспечений голова фракції ВО «Свобода» Назарій Редьква. Стосувалася справа ТОВ «Коменерго Тернопіль-3», точніше його працівників.

[embed]https://youtu.be/Lr9OqfojDYw[/embed]

Вимагаю притягнення до відповідальності працівників даного товариства за відмову у видачі довідки про склад сім'ї учаснику бойових дій на сході України, голові і засновнику ГО «Білі берети» Андрію Салагорнику, - каже депутат. - Дії працівників товариства є неприпустимими, грубо порушують права жителів Тернополя, а тим паче, учасників бойових дій московсько-української війни!

На думку депутата, кожен має сприяти вирішенню питань і надавати допомогу учасникам бойових дій. Чого не зробили працівниці приватного підприємства, або як люди звикли казати – жеку. Мало того, що вони затягували справу бійця. Вони ще й образили його. Депутати засумнівалися, що можуть покарати працівників приватної структури. Але вирішили подумати, як це зробити. Адже ТОВ «Коменерго Тернопіль-3» безоплатно орендує величезне приміщення на вул. Коновальця, 6. А це майно є власністю громади.

Редьква2 (Copy)
Редьква2 (Copy)

Озвучили ім’я людини, якій приписують «чорний» піар

Набагато резонанснішим було звернення, яке прозвучало із уст секретаря міської ради Віктора Шумади. Адже чоловік попросив захисту в СБУ. Причому у дуже незвичній справі – політика обурила стаття, опублікована на анонімному сайті.

Шумада (Copy)
Шумада (Copy)

[embed]https://youtu.be/7bAFYEckigI[/embed]

Віктора Шумаду активно підтримали у раді. Частина колег навіть озвучила ім’я людини, якій приписують масове виливання бруду на депутатів із власною позицією. За словами Івана Сороколіта, йдеться про власника радіо «Українська хвиля» Юрія Фартушняка. Принагідно Андрій Шкула пригадав про власний досвід боротьби із «чорним піаром». Виявляється, довести свою правоту у цій ситуації складно навіть через суд.

Шкула (Copy)
Шкула (Copy)

[embed]https://youtu.be/UJk0364d1rU[/embed]

До речі, випадок із Віктором Шумадою стосувався поїздки частини депутатів до Польщі у листопаді. В анонімній статті їх звинуватили у непатріотизмі на тлі розпалювання конфлікту із так званою «волинською різнею». Причому було вказано, що депутати їздили за кордон за кошти міського бюджету, хоча це – неправда. Тому паралельно депутат просив розслідувати не тільки справу про «Мазурку» у Польщі, а й підняти архіви, аби знати: хто і коли із депутатів їздив за кордон за кошти громади.

Сесія13 (Copy)
Сесія13 (Copy)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео