Підкупом виборців кандидат з Тернопільщини зганьбився на всю Україну

підкуп-виборців

Сьогодні українці продовжують обирати органи місцевої влади у 144 об’єднаних територіальних громадах. Участь у голосуванні візьмуть мешканці 76 сільських, 46 селищних та 21 міської громад у 22 регіонах України, також обирається 1 староста.

Про це повідомляє "Опора" на своєму офіційному сайті.

Серед політичних партій найбільшу активність на перших місцевих виборах до ОТГ проявляє ВО «Батьківщина», Радикальна партія, «БПП «Солідарність», УКРОП, «Аграрна партія», Об’єднання «Самопоміч», «Наш край», «Опозиційний блок».

Втім, не обходиться без порушень.

За спостереженням ОПОРИ, основними порушеннями з боку кандидатів на цих виборах є недотримання правил ведення передвиборчої агітації: поширення друкованих агітаційних матеріалів без вихідних даних і їх розміщення у заборонених законом місцях. Також фіксувалися окремі випадки використання в агітаційних цілях соціальних програм та проектів, публічної підтримки посадовими особами суб’єктів виборчого процесу. В ОПОРІ відзначають, що масштаб так званої передвиборчої благодійності є суттєво меншим, порівняно з черговими місцевими виборами 2015 року.

Зокрема, низку таких зловживань зафіксовано в Тернопільській області - з боку кандидата на посаду селищного голови Вишневецької ОТГ від політичної партії «Добрий самарянин» Володимира Кравця.

Вибір читачів за тиждень

Відео