Орест Сарматський

Що посеред січня може трапитися із радіозаводом «Оріон» у Тернополі?

оріон01

Фонд держмайна 16 січня 2017 року вже вчетверте спробує продати радіозавод «Оріон».

Обнадійливу для Тернопільського радіозаводу «Оріон» новину сповістив своїм землякам з Тернопільщини голова Фонду держмайна Ігор Білоус.

Білоус
Білоус

Йдеться про проведення конкурсу з продажу пакету акцій підприємства, інформує офіційне видання Фонду держмайна «Відомості приватизації».

Зокрема, повідомляється, що на торги виставляється пакет із 99,543 млн акцій, що складає 96,129% статутного капіталу відкритого акціонерного товариства. Сам же статутний капітал визначений у 28,888 млн грн, початкова ціна пакету - 120 млн грн. Це вже четверта спроба Фонду держмайна продати підприємство. Попередня була призначена на 15 грудня цього року, але ніхто з інвесторів не виявив бажання подавати заявки на торги.

Серед умов приватизації радіозаводу – збереження профілю діяльності заводу, недопущення формування податкового боргу, проведення модернізації виробництва, заборона на звільнення працівників підприємства протягом півроку після покупки. Крім цього, новий власник «Оріону» мав би завершити розпочаті роботи з розробки та модернізації радіостанцій для Міністерства оборони, «Укрзалізниці» та силових структур. І ще. Для участі в конкурсі потенційний покупець повинен до 5 січня 2017 року сплатити 24 млн грн конкурсного внеску або надати банківську гарантію на цю ж суму і подати заявку на участь в аукціоні.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео