Мадридський «Реал» відкриє в Тернополі соціально-спортивну школу

1

Президент Фундації зірок світового футболу «Діти» Ярослав Несторович побував в Іспанії, де налагодив тісні зв’язки з Асоціацією футболістів цієї Піренейської країни та попередньо домовився про співпрацю з грандом європейського футболу - мадридським «Реалом».

Про це пише «Номер один».

– Пане Ярославе, яка була мета візиту в Іспанію?

– Візит до Іспанії полягав у тому, щоб залучити до програми «Вуличні академії», яку здійснює Фундація зірок світового футболу «Діти», представників Асоціації футболістів Іспанії (АФЕ) та ФК «Реал» (Мадрид), з якими на предмет співпраці попередньо велися тривалі переговори.

– З ким саме на іспанській землі велися перемовини?

– Мав зустрічі з генеральним секретарем АФЕ Хесусом Барбаділлою та керівником благодійного фонду «Реал» (Мадрид) Єлєною Фернандез. З останньою переговори відбувалися безпосередньо на всесвітньо відомому мадридському футбольному стадіоні «Сантьяго Бернабео».

– Яких домовленостей було досягнуто?

– Дані організації висловили підтримку програми «Вуличні академії», яка має на меті  розвиток масового футболу в Тернопільському регіоні як серед хлопців, так і серед дівчат. Планується обмін дітьми, щонайменше один раз на рік іспанські діти приїжджатимуть в Україну, а наші їздитимуть до Іспанії. А також відбуватиметься організація навчально-тренувального процесу за європейськими стандартами.

– Чи правда, що мадридський «Реал» у Тернополі вперше на пострадянському просторі планує відкрити футбольну школу?

– Дійсно, це буде перша подібна школа на теренах колишнього Радянського Союзу. Але буде вона не суто футбольна, а більше соціально-спортивного спрямування. Окрім тренерів, дітьми опікуватимуться волонтери. Загалом, основне завдання школи – сформувати особистість дитини, адаптувати в сучасному світі, розвинути її різні якості (танці, співи, малювання), а вже на другому плані буде футбол. З представниками «Реалу» є домовленість, що до цього проекту буде залучено близько 100 дітей, серед яких – третина дівчат.

mbk_nik1
mbk_nik1

– Нещодавній приїзд на Тернопільщину представників Асоціації футболістів Іспанії і Ваша поїздка до Мадрида – це перші кроки до створення академії «Реалу» в Тернополі?

– Так, відомі іспанські футболісти минулого року приїздили на Тернопільщину з ознайомчим візитом, щоб дізнатися, як відбувається тренувальний процес у наших дитячих школах, побачили наявну спортивну інфраструктуру, оцінили кваліфікацію наших тренерів та на основі побаченого запропонували свій проект розвитку і підтримки масового футболу на Тернопільщині.

– Де планується створення бази для школи «Реалу»?

– Створення «Вуличної академії» за підтримки представників ФК «Реал» та Асоціації футболістів Іспанії планується на базі одного з університетів Тернополя. На цю тему саме зараз проводяться активні перемовини з керівниками місцевих вузів. Також до проекту будуть долучатися тернопільські спонсори. Представники мадридського «Реалу» запропонували створити так званий пул із представників іспанського та українського бізнесу, громадських організацій та влади. Ми маємо показати усім в Україні, що спільними зусиллями можна втілити в життя подібний соціально-спортивний проект.

– Коли планується відкриття представництва “Реалу” в Тернополі?

– Орієнтовно відкриття школи планується на кінець січня – початок лютого 2017 року. Очікуємо на приїзд когось із зірок «Реалу» минулих років.

– Якої вікової категорії дітей набиратимуть у школу?

– Попередньо планується, що це будуть діти віком від 9 до 15 років. Спершу виключно діти з обласного центру, а паралельно у Козовій, Зборові та інших містах буде створено осередки, з яких кращі діти відбиратимуться до тернопільської «Вуличної академії». До речі, вихованців «Вуличної академії» екіпірує теж ФК «Реал» у свою фірмову форму «Адідас», а дітей з районів ми одягнемо у форму відомої іспанської компанії «Кельме». Остання також надасть для тренувань фірмові футбольні м’ячі. З «Кельме» домовились про проведення спільного проекту – на їхньому найновішому м’ячі буде розміщено логотип нашої Фундації з підписами кращих гравців іспанського футболу. Зокрема, багаторічних капітанів «Барселони» та «Реалу» Карлоса Пуйоля та Фернандо Йєрро.

– Окрім Мадрида, Ви побували також у Валенсії…

– Дійсно, там мав можливість побачити, в якому напрямку розвивається жіночий футбол, адже місцева команда «Леванте» – одна з кращих в Іспанії. У плані тренувального процесу особисто для себе багато почерпнув. Також валенсійська сторона обіцяє допомагати тернопільському жіночому футболу і в майбутньому.

Вибір читачів за тиждень

Відео