Віра Олександрович

За бюджет Тернопілля не встиг проголосувати… Степан Барна (фото, відео)

Бюджет на 2017 рік ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 22 грудня.

Проект головного фінансового документу області представив депутатам директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк. Спочатку він коротко підбив підсумки року, що минає, аби депутатам було краще зрозуміло, що зміниться у 2017-му.

[embed]https://youtu.be/RN3Df0z-mks[/embed]

Отже, казна Тернопільської області у 2017 році збільшиться на 400 млн грн, порівняно із 2016-им, який завершується. Загальний розмір бюджету краю становитиме 1 млрд 350 млн грн. Звісно, у ньому вже врахували мінімальну зарплату - у 3200 грн.

хророоро
хророоро

-У документі передбачили, що доходи області складають 5 млрд 533 млн 2 тис. грн, а видатки – 5 млрд 532 млн 414 тис грн. Тобто кошторис – збалансований, - стверджує чиновник. - Обсяг доходів загального фонду бюджету складе 4,325 млрд грн, спеціального фонду бюджету – 81,437 млн грн, причому на бюджет розвитку передбачили 288 тис. грн.

На галузь освіти, за його словами, надійде понад 440 мільйонів гривень, на охорону здоров'я - майже 685 мільйонів. Обсяг коштів на утримання бюджетних установ, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення становитиме понад 51 із половиною мільйона гривень. На культуру передбачили майже 75 мільйонів, на фізичну культуру і спорт – більш як 20.

[embed]https://youtu.be/76XFZF_T10I[/embed]

Окрім того, на реалізацію місцевих програм у 2017-му буде майже 32 мільйона гривень, додає Степан Скибиляк.

хроро
хроро

- Обсяг видатків загального фонду бюджету становить 5 млрд 435 млн 90 тис. грн, а спеціального фонду – 97,323 млн грн, - додає фахівець. - Профіцит загального фонду бюджету - 16,492 млн грн. Натомість дефіцит спеціального фонду обласного становитиме 16,492 млн грн. Його покриють від надходження коштів із загального фонду.

Окрім того, Тернопілля отримає дві нових субвенції.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IW-Z4EMMbis&feature=youtu.be[/embed]

Після докладного обговорення, претензій з боку частини депутатів і внесення пропозицій підтримали обласний бюджет на 2017 рік 49 депутатів із 50-ти присутніх у залі. І що цікаво, «не спрацювала» саме карточка голови обласної держадміністрації Степана Барни. Він тоді відлучився на архієрейську службу в Архикатедральному соборі, де отримував подяку від Папи Римського і Його благословення Тернопільщини. Відтак Степан Барна врешті попросив зарахувати і його голос «за» бюджет краю.

До речі, сесію уже закрили. Голова облради Віктор Овчарук попрощався з усіма до наступного року і побажав вдалих свят. Про те, що відбувалося на сесії також читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео