Налагоджено тіснішу співпрацю з Мельнице-Подільською селищною радою

борщів

З метою налагодження тісної співпраці з об’єднаними територіальними громадами 21 грудня відбулася робоча зустріч в. о. директора Борщівського районного центру зайнятості Олени Тарабан з головою Мельнице-Подільської селищної ради Володимиром Боднарчуком. Обговорювалися проблеми громади та шляхи їх вирішення, підіймалося питання організації у 2017 році громадських робіт.

Олена Тарабан поінформувала про послуги служби зайнятості, ознайомила з проектом угоди про співпрацю з метою забезпечення подальшого розвитку соціального діалогу в суспільстві, сприяння зайнятості населення та формування місцевими роботодавцями соціально-відповідального бізнесу.

борщів1
борщів1

Голова Мельнице-Подільської селищної ради Володимир Боднарчук повідомив про те, що незважаючи на значне навантаження на місцевий бюджет 2017 року через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, кошти на громадські роботи селищною радою будуть закладені. Крім того, він запропонував, аби згадані роботи фінансувалися у стовідсотковому розмірі Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для тих об’єднаних територіальних громад, які відчувають дефіцит бюджету. Ще одна пропозиція – це  створення центром зайнятості віддаленого робочого місця для надання відповідних соціальних послуг на території селищної ради, оскільки існують певні проблеми в транспортній доступності до РЦЗ.

Відбулася й конструктивна розмова з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Мельнице-Подільської селищної ради Ольгою Валюк. Сторони затвердили план спільних дій на наступний рік щодо організації та проведення профорієнтаційних заходів для учнівської молоді.

Вибір читачів за тиждень

Відео