Оксана Бучко

Суд зменшив розмір застави  колишньому обласному військовому комісару в 7 разів і той вже розгулює Тернополем

unnamed-10-22

Колишньому військкомісару Тернопільської області Володимиру Катинському зменшили розмір застави із 2 млн грн до 282 тис. 490 грн.  Такі зміни щодо запобіжного заходу 31 жовтня 2016 року прийняла колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Львівської області.

Підозрюють Володимира Катинського у вимаганні та отриманні грошової нагороди у розмірі 260 тис. грн. На сьогодні він сплатив заставу і більше не під вартою, повідомляють у військовій прокуратурі Західного регіону України.

- У разі внесення застави заборонено відлучатися за межі м. Тернопіль без дозволу слідчого, прокурора або суду; слід повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання та роботи, а також необхідно здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон, - повідомляє т.в.о. начальника слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України Василь Слободзян. - Окрім того, згідно наказу командувача військ Оперативного командування «Захід» на підставі ухвали Шевченківського районного суду м. Львова підозрюваного усунули від виконання посади військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату та начальника Тернопільського гарнізону, у зв’язку з чим скеровано у розпорядження командира однієї з військових частин м. Тернополя.  Досудове розслідування триває.

Попередньо 20 жовтня Шевченківський районний суд м. Львова обрав офіцеру міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном 60 діб із визначенням застави у розмірі 2 мільйонів гривень.  Таку суму Володимир Катинський тоді не сплатив. Він залишився під вартою і подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, що факт вимагання упродовж поточного року та одержання неправомірної вигоди Володимиром Катинським задокументували 18 жовтня 2016 року слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України та військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Тернопільській області задокументовано. Неправомірна вигода призначалася за сприяння у призначенні особи на посаду військового комісара одного з райвійськкоматів Тернопільщини та не створення у подальшому перешкод у службовій діяльності. Про це «Терен» писав ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео