Віра Олександрович

Керівників підприємств на Тернопіллі «трусили» через борги

groshi (Copy)

Майже 5,7 тисячі найманих працівників від початку року на Тернопіллі офіційно працевлаштовані.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Під час проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід із 3805 суб’єктами господарської діяльності наші працівники виявили 6833 не облікованих найманих працівників, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Їм виплатили 28 млн 976 тис. грн доходів.

Тож у результаті проведених заходів бюджет отримав 4 млн 198,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 6 млн 372,6 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Відтак роботодавці із 5685 громадянами оформили трудові договори, - наголошує  Ігор Комендат. – Нагадаю, питання вирішення проблем тіньової зарплати залишається в пріоритетах роботи служби, оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, позбавляючи їх багатьох соціальних гарантій.

Крім того, на контролі у фіскальній службі перебуває і питання про недопущення і погашення заборгованості підприємствами із виплати заробітної плати.

Цього року працівники територіальних органів ДФС області на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 21 підприємства, що допустили заборгованість із виплати зарплати і податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, - додає Ігор Комендат. - За наслідками проведеної роботи, на 19 підприємствах ліквідували заборгованість із зарплати (2 млн 572,2 тис. грн), а також із податку на доходи фізичних осіб (177,2 тис. грн) та єдиного соціального внеску (348,7 тис. грн).

До того ж, фахівці провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 152 підприємств. За її наслідками 146 підприємств  погасили заборгованість із зарплати в сумі 5 млн 540,5 тис. грн, із податку на доходи фізичних осіб – 2 млн 725,1 тис. грн і 5 млн 712,2 тис. грн - ЄСВ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео