Олег Соколовський: «Без допомоги тернопільської громади перемогти такі негоди дуже важко…» (фото)

Сьогодні у Тернопільській міській раді презентували новий план прибирання міста у зимовий період. Таку дорожню карту розробили з врахуванням роботи відповідних служб США та Канади.

Про це розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський:

- Нам найближчою була Канада. Ми вивчили їхній досвід і на разі відпрацювали свій. В чому заключається суть даного документа? Він дає загальні нормативні напрямки, але варто враховувати, що кожне місто є унікальним і те, що в законодавстві є загальним – не завжди може спрацювати. До всього потрібен свій підхід. Навіть до прибирання територій в час зимової негоди.

ччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччч
ччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччччч

Дорожня карта, яку презентували сьогодні, поділена на напрямки, пункти і категорії, що значно спростить розуміння того, хто і в який порядок повинен привести до ладу ту чи іншу територію. Також кожен мешканець Тернополя може додати свої побажання чи внести поправки до даного документа. Для цього потрібно звернутись в Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Олег Соколовський наголосив також на тому, що дуже важливо попередити негоду чи ожеледицю, а саме на передодні, коли прогнозують опади чи заморозки – посипати ділянку дороги сумішшю піску, або ж солі. В такому разі лід не приставатиме щільно до тротуару чи дороги і його можна буде з легкістю усунути.

Загалом у документі розписано поетапне виконання робіт у чотирьох групах: це попередження - оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації; очищення - згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали; видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища; догляд - ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

Важливою є також система оповіщення населення через ЗМІ про початок роботи технологічного транспорту на маршрутах снігоприбирання. Така система розподілена за трьома рівнями: зелений, жовтий та червоний. А це відповідно три, дві та одну годину, за які населення буде проінформоване про початок прибирання і за цей час зможе скоригувати свої плани, а водії тимчасово можуть забрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео