Юні фотографи Тернопільщини

фотографи

На Тернопільщині проходить Всеукраїнський конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», який складається з трьох етапів: районного(міського), обласного та всеукраїнського.

В цьому році вперше було проведено районний(міський) конкурс на базі Кременецького центру дитячої творчості. На розгляд журі було представлено 96 фотосвітлин від Великобережецької ЗОШ І-ІІІ ст., Кімнатецької ЗОШ І-ІІІ ст., Кременецької ЗОШ- інтернат І-ІІІ ст., НВК «Ридомильської ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4, Гаївської ЗОШ І-ІІ ст. та Кременецького районного центру дитячої творчості. Фото-переможці у своїх вікових категоріях та номінаціях («Портрет», «Пейзаж», «Натюрморт», «Жанрове фото», «Позажанрове та експериментальне фото», «Макрофотографія», «Фото з застосуванням програми Аdobe Photoshop») стали учасниками обласного етапу конкурсу, який відбувся на базі Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Цього року для участі у обласному етапі конкурсу було представлено 150 учнівських робіт з 10 районів, шкіл області, Комунального закладу Тернопільської міської ради «Станція юних техніків», Галицького коледжу ім. В. Чорновола, Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді. Оцінювання робіт проводилося за трьома віковими категоріями: молодша (7-10 років), середня (11-14 років), старша (15-18 років).

За підсумками журі переможцями та призерами конкурсу стали 11 фотосвітлин, запропонованих від Кременецького РЦТ, Кременецької ЗОШ- інтернат І-ІІІ ст. («Вікно в Європу», автор Ковальчук Андрій) та Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 («Ти моє сонечко», автор Олійник Валерій).

Перемогу у командному заліку здобули: перше місце – команда Кременецького району, друге – Бережанський центр дитячої та юнацької творчості, третє – Тернопільський обласний комунальний центр науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Результати конкурсу показали, що юні фотоаматори не тільки творчо підійшли до поставлених завдань і вклали немало праці, але й змогли наповнити їх глибоким змістом. Учасники конкурсу потішили неординарними та різноманітними ідеями, приємно вразили високим рівнем креативності.

Компетентне журі відзначило, що конкурс став для них приємним сюрпризом. Свідченнями успіху є роботи, які демонструють дитячу майстерність, багату уяву, безпосередність сприйняття світу, особливе бачення себе самого і людей поруч.

«Якщо чесно, ми не очікували таких емоцій. Не очікували – і отримали. Ми дуже раді, що конкурс став майданчиком для вираження дитячих ідей» – сказав голова журі.

Кращі роботи від Тернопілля були учасниками Всеукраїнського етапу конкурсу, який відбувся в Українському державному центрі позашкільної освіти.

На конкурс було представлено 768 робіт вихованців загальноосвітніх шкіл, профтехучилищ, позашкільних установ та окремих фотоаматорів із 21 області та міста Києва.

На підставі рішення журі роботи «Прийшла зима» у номінації «Пейзаж», автор Білосевич Максим та, «Святиня» у номінації «Фото з застосуванням програми Аdobe Photoshop», автор Левицький Григорій, − вихованці гуртка «Юні фотоаматори» Кременецького районного центру дитячої творчості, керівник Деревінський Ю.Ф. стали переможцями та нагороджені дипломами третього ступеня у своїх номінаціях.

Керівник гуртків-методист Ю.Ф. Деревінський

Вибір читачів за тиждень

Відео