Школи Тернопільщини отримали нові комп'ютери (відео)

компи

Тернопільська п’ятнадцята школа отримала десять нових комп’ютерів. Техніку в Україну передав Китайський уряд, її розподілять між усіма районами області, включаючи і кілька шкіл міста Тернопіль.

Десять комп’ютерів отримала п’ятнадцята школа Тернополя. Новою технікою оснастять кабінет хімії, повідомляє  tv4.

– Зараз вже є хімічний кабінет новий, дообладнаний вже. І таким чином цими комп’ютерами підсилимо трошки якість навчально-виховного процесу. Ми плануємо ці комп’ютери використовувати для того, щоб діти мали можливість і зайти в інтернет, і отримати якусь інформацію, попрацювати з відповідними завданнями, і в онлайн-режимі попрацювати. Так що ці комп’ютери нам потрібні, – розповідає директор ТНВК №15 Тетяна Солтис.

Нові комп’ютери Тернопільська область отримала у рамках співпраці Урядів України та Китайської Народної Республіки. Всього на Тернопільщину їх надійшло 747. Техніка – із ліцензійним програмним забезпеченням, антивірусною програмою та готова до використання у навчальному процесі.

– Ми розподілили пропорційно по районах, але також отримали 5 шкіл, які приймали участь у міжнародному проекті і приймали іноземних волонтерів по вивченню англійської мови, – говорить в.о. начальника управління освіти і науки ТОДА Ганна Зварич.

Комп’ютери школі урочисто передали очільник області Степан Барна та народний депутат України Тарас Пастух – випускник закладу.

– Нам вдалось поміняти в школі частину вікон, завдячуючи коштам місцевого бюджету, це окрема подяка депутатам міської ради, сьогодні ми вручили 10 комп’ютерів. Наступним кроком – це реалізація спільно держави і міста Тернополя освітньої програми, в яку ми передбачили кошти місцевого бюджету і також за моїм сприянням кошти державного бюджету для того, щоб ми закупили спеціалізовані класи хімії, фізики, біології і також закупили новітні засоби навчання – мультимедійні борди, – каже народний депутат України Тарас Пастух.

– Я думаю, таких шкіл буде переоснащено 5 в місті Тернополі. І я сподіваюсь, що такі кроки будуть регулярними. Зрозуміло, що якість комп’ютерних класів Тернополя значно вища. Тому переважна більшість комп’ютерів піде в сільську місцевість, в опорні школи сільських населених пунктів, – додає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Вибір читачів за тиждень

Відео