У драматичному театрі відроджують музичні вечори (фото, відео)

IMG_0312

Шанувальники класичної музики українських та зарубіжних виконавців відтепер частіше навідуватимуться до драмтеатру. 

05 грудня традицію світських вечорів у театральному фойє започаткували  концертом   лауреатів  Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Лідії Футорськоє (скрипка) та Віталія Бобровського (рояль), пише culturno.

«Перлини української музики» – це не лише концертна програма, але й можливість поспілкуватися з відомими музикантами нашого міста та України. Це також чудова нагода провести час з близькими людьми та насолодитися звучанням відреставрованого роялю,на якому впродовж десятків років грала еліта нашого міста.

З нагоди започаткування музичних вечорів молодий спеціаліст Олег  Антонюк впродовж декількох місяців працював над реставрацією роялю «Естонія». За словами піаніста Віталія Бобровського, інструмент потребував  руки майстра, адже був у непридатному для гри стані.

Така робота коштувала не малі гроші, але за підтримки Михайла Ратушняка, рояль отримав нове життя.

Вечори класичної музики відбуватимуться раз на 1-2 місяці, — кажуть у драмтеатрі. І будуть проходити у ретро та сучасному форматах.

В планах керівництва драмтеатру проведення не лише музичних вечорів, але й літературних та творчих зустрічей, які зацікавлять любителів мистецтва загалом.

[embed]https://youtu.be/LD35DU8_YFc[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео