У Тернополі назвали лауреатів премії ім. Братів Лепких за 2016 рік

лепкі

У приміщенні Тернопільського обласного художнього музею відбулося підсумкове засідання Громадської ради з питань відзначення Всеукраїнською літературно-мистецькою премією ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2016 рік.

У результаті таємного голосування Громадська рада вирішила присвоїти Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2016 рік:

– Лесі Мацьків (сценічний псевдонім Горлицька, м. Бучач) – за поетичну, композиторську, педагогічну і благодійну діяльність останніх років.

– Людмилі та Олексію Покусінським (м. Борщів – м. Рибниця, Придністров’я) – за монографію «Борщівська народна сорочка. Матеріали. Крій. Техніка шитва. Колекція Борщівського краєзнавчого музею» (2012).

– Ігорю Фарині (м. Шумськ) – за книги есеїстки «Вогнище на дощі» (2011), «Шумська мелодія» (2012), повість «Кулемет» (2016).

– Василеві Фольварочному (м. Київ) – за роман-епопею у п’яти книгах «Симон Петлюра» (2009–2014), роман «Хрещеники Сталіна» (2012) і роман-сповідь «Розчахнута душа» (2014).

Голова Громадської ради Богдан Мельничук повідомив, що вже традиційно фонд премії Братів Лепких формує Ліга підприємців «Українська справа» (голова правління – Михайло Ратушняк). Також цього року до доброчинства долучилися Любомир і Мирослав Білики.

Церемонія вручення нагород відбудеться 22 січня, у День Соборності України, о 14 годині у Тернопільській обласній філармонії.

На відзнаку того, що виповнилося 25 років з часу заснування премії, запрошуємо на урочистості всіх її лауреатів минулих років.

Прес-служба Громадської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео