Вогонь Миру рознесли по домівках (фото)

вогонь миру

У Шумському районі Тернопільської області доставили Вифлеємський Вогонь Миру громадами краю. Цю добру справу традиційно в Україні робить Національна скаутська організація «Пласт», повідомляє  Ігор Золотун (фото автора).

Шумська станиця вже другий рік поспіль бере участь у міжнародній акції. Вогонь Миру постійно горить на місці народження Спасителя, та передається з рук в руки, від одного скаутського осередку – іншому, від оселі – до оселі у передріздвяні дні. Вогонь шумським пластунам передала станиця «Тернопіль», повідомляє Наш День.

«До акції діти готувались наполегливо, вивчали пісні, проводили репетиції. Виховники проводили бесіди, розповідаючи історію та значення Вифлеємського Вогню Миру для людей, – повідомляє Ігор Золотун. – І ось неділя. Ділимось на два «Вогненосні пластунські рої», які везтимуть вогонь у різних напрямках. Отримавши настанови і благословення від отця Миколая, вирушаємо спланованими маршрутами. Несприятливі погодні умови не лякають водіїв автобусів. Нас оберігає молитва, благословення і молитви тих, хто чекає на Вифлеємський Вогонь. Коли ми заходили в храми, було видно, що люди нас чекали. Дехто приготував лампадку, щоб донести Вогонь додому.

Не оминули й геріатричний будинок на Оборах. Наш візит був  неочікуваним. Як звично, запалавши свічки від світильника, пластуни вишикувались коридором, виконали колядку та пісню Вифлеємського Вогню, після чого роздали вогонь людям. Старші чоловіки і жінки, які там проживають, дивлячись на дітей, не могли стримати сліз… Повертаючись додому, зустрічали дорогою людей з палаючими лампадками. Вогонь «розходився» по домівках. Кожен, хто його берегтиме, буде думками біля тієї печери, де народився Христос, переможець темряви, «Світло для світу», «Світло, що в темряві світить і темрява не огорнула його», Той, що заповідав бути не літеплим, а холодним або гарячим, як цей вогонь, духом палати і духа не гасити, вірити у світло, щоб стати синами світла…»

Повернувшись до Шумська, пластуни завітали до костелу. Там місцева громада римо-католиків зустрічала Різдво. Для них теж було дуже приємно і знаково отримати Вогонь, переданий з місця Боговтілення.

«Приємною несподіванкою, – зазначив Ігор Золотун, – була пропозиція допомоги у розповсюдженні Вогню від благодійного фонду агрохолдингу «Мрія», яким надано пальне для автобусів, світильники та лампадки».

У неділю, першого січня, пластуни віднесуть Вогонь громаді Української православної церкви Київського Патріархату та громаді Української греко-католицької церкви міста Шумська.

261103-copy
261103-copy

261102-copy
261102-copy

Вибір читачів за тиждень

Відео