Тернополяни другу добу стоять у черзі: масова ліквідація ФОПів (фото)

unnamed (5)

Масове невдоволення законом. Як наслідок – сотні тернополян стоять у чергах, щоб до Нового року встигнути закрити «приватного підприємця».

У Відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб – підприємців черги вже другу добу, про це повідомив на своїй сторінці у Facebook тернополянин Тарас Герман:

- А які«забави» Ви знаєте до нового року??? І так вже другий день,– пише чоловік.

Нагадаємо, що 27 грудня Президент  України Петро Порошенко узаконив нові податки для ФОПів, які 6 грудня ухвалив парламент.

unnamed (4)
unnamed (4)

Приватні підприємці, які мають зареєстрований ФОП (фізична особа підприємець), але тимчасово з якихось причин не ведуть підприємницьку діяльність, вимушені у терміновому порядку ліквідувати своє маленьке підприємство через новий закон про податки. Оскільки утримувати «ПП» тепер буде не дешевим задоволенням.

Відтак, ФОПи сплачуватимуть податки навіть якщо немає прибутку. За новими нормами, 1 січня 2017 року другій і третій групам фізичних осіб-підприємців доведеться платити єдиний соціальний внесок у понад 704 гривні на місяць.

За старою системою ФОПи сплачували 5% податок та Єдиний соціальний внесок з прибутку. Та якщо прибутку не було – сплачувати податки не було необхідності.

Фото:Тарас Герман

 

Вибір читачів за тиждень

Відео